Παρέμεινε η ποινή κάθειρξης 6 ετών σε 38χρονο Καλύμνιο

«Αδυναμία» στα αυτοκίνητα της Καλύμνου και όχι μόνο, φέρεται να είχε 38χρονος που δικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για αυτή την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος είχε ήδη κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στις αρχές του 2016 από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων Κω (πρωτοβάθμιο δικαστήριο) και είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Χθες η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, χωρίς όμως ο ίδιος να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και ο 38χρονος διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου οι οποίοι σε έλεγχο που του είχαν κάνει, είχαν βρει στην κατοχή του και μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 38χρονος φαίνεται πως γενικότερα είχε «αδυναμία» στα αυτοκίνητα, αφού με ένα κλεμμένο Ι.Χ. από το Περιστέρι Αττικής ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, είχε μεταβεί στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα Καλύμνου όπου και παραβίασε τις πόρτες 2 Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 43χρονου και 46χρονης, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι, όμως προκάλεσε σε αυτά υλικές ζημιές. Στη συνέχεια αφού παραβίασε την πόρτα του αυτοκινήτου 32χρονου αφαίρεσε από αυτό είδη ρουχισμού και υπόδησης συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Επίσης παραβίασε την πόρτα του αυτοκινήτου 36χρονου στο οποίο προκάλεσε ζημιές όμως δεν αφαίρεσε κάτι. Στη συνέχεια παραβίασε το λουκέτο του ψυγείου πρατηρίου υγρών καυσίμων 35χρονου και πήρε από αυτό μπύρες και αναψυκτικά συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Ακολούθως ο 38χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη σφουγγαριών ιδιοκτησίας 38χρονου, χωρίς όμως και από εκεί να αφαιρέσει κάτι, αλλά μόνο προκάλεσε ζημιές. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δράστη βρήκαν μία χρησιμοποιημένη σύριγγα με υπολείμματα ηρωίνης, ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη και τα είδη ρουχισμού και υπόδησης που είχε αφαιρέσει.

Επίσης στο χώρο αποσκευών του οχήματος του δράστη βρέθηκαν συσκευασίες από τα αφαιρεθέντα αναψυκτικά, ενώ όλα τα είδη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο εδώλιο για ένα  μοτοποδήλατο, ηλεκτρονικές  συσκευές και...  ένα ζευγάρι παπούτσια!
«Στα μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 31χρονος Ροδίτης, που κατηγορούνταν για κλοπές και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 31χρονος άσκησε έφεση και χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή κλοπή κατ’ εξακολούθηση και του αναγνώρισε και ελαφρυντικό, επιβάλλοντάς του τελικά ποινή φυλάκισης 6 μηνών προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 31χρονος φέρεται το χρονικό διάστημα από τις 16 Νοεμβρίου 2015 έως τις 14 Ιανουαρίου 2016 να διέπραξε τρεις κλοπές οι οποίες έχουν ως εξής:

Στις 16/17 Νοεμβρίου 2015 ο 31χρονος αφαίρεσε από περιοχή της Κρεμαστής ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ενώ λίγες μέρες αργότερα αφαίρεσε από το σπίτι της αδελφής του δύο παιχνιδομηχανές (play station). Ο ίδιος στις 11 Ιανουαρίου τα ξημερώματα αφαίρεσε από πελάτη internet cafe ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ έκλεψε από άγνωστο άτομο και ένα ζευγάρι παπούτσια!

Όλα τα αντικείμενα εκτός των παπουτσιών που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες ενώ σε έλεγχο που έγινε κατά τον εντοπισμό του στις 14 Ιανουαρίου 2016, ο 31χρονος βρέθηκε να κατέχει και έξι ναρκωτικά χάπια τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.