Ελεύθερος αφήνεται 34χρονος καταδικασθείς για ναρκωτικά

Ελεύθερος αφήνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 34χρονος που έχει καταδικαστεί μαζί με άλλα τρία άτομα σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, για την υπόθεση διακίνησης 36 κιλών χασίς και 630 γραμμαρίων κοκαΐνης, που εξιχνιάστηκε στην Κω πριν από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2018, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ σε 64χρονο και σε 62χρονο οι οποίοι φέρονται να έχουν «αρχηγικό» ρόλο στην υπόθεση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μόνο για τον πρώτο, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει (διαθέτει ποσοστό αναπηρίας), υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη σε 34χρονο και σε 28χρονη, ενώ έκρινε αθώα λόγω αμφιβολιών την 29χρονη Γεωργιανή.

Οι καταδικασθέντες, πλην του 64χρονου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο 34χρονος κατέθεσε διά του συνηγόρου του κ. Παναγιώτη Αβρίθη, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου,  στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η οποία εξετάστηκε χθες και έγινε δεκτή υπό τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση (εκτός από τους πέντε), φέρονταν να εμπλέκονται επιπλέον τρία (3) άτομα, από τα οποία δυο ημεδαποί ηλικίας 49 και 37 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών, όμως σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου παραπέμφθηκαν τελικά μόνο οι πρώτοι πέντε κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή των δραστών είχαν εντοπιστεί και κατασχέθηκαν περίπου 36 κιλά χασίς και περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης, χρήματα και ζυγαριές ακριβείας!

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται περίπου δυόμιση μήνες πριν από τη σύλληψη των δραστών (δηλαδή μέσα καλοκαιριού 2016), οπότε και στο Τμήμα Ασφαλείας Κω περιήλθε η πληροφορία ότι, «κύκλωμα» στο νησί παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιθανώς από την Αλβανία τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευε σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Άμεσα στήθηκε «επιχείρηση» στην οποία συμμετείχαν επίλεκτα μέλη των υπηρεσιών της αστυνομίας στην Κω αλλά και αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα άρχισε η αξιοποίηση όλων των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους, ενώ τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και ορισμένοι από τους συλληφθέντες.

Έτσι στις 31 Αυγούστου 2016 το απόγευμα ο 64χρονος πήγε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνάντησε τον 34χρονο προκειμένου να του πουλήσει ποσότητα 120 γραμμαρίων χασίς.

Κατά την αγοραπωλησία οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και συνέλαβαν τους δύο άνδρες και μετέπειτα, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών και σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου ανίχνευσης, έγιναν οι συλλήψεις και των λοιπών εμπλεκομένων, ενώ διενεργήθηκα και έλεγχοι στους χώρους όπου οι δράστες είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε ισάριθμες κατοικίες –διαμερίσματα και άλλες τρεις σε επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού-εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 κιλών και 921 γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης 631,5 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα
• Το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ
• Κινητά τηλέφωνα
• Ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών

Στο μεταξύ από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά τις συλλήψεις των εμπλεκομένων, εντοπίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στη μία το μεσημέρι ένας ακόμα χώρος «καβάτζα», στον οποίο ο 64χρονος κατηγορείται ότι έκρυβε ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, σε αγρόκτημα στην περιοχή Τιγκάκι της Κω οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εντόπισαν θαμμένο κοντά σε δέντρο βάζο το οποίο περιείχε 5 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 80 γραμμαρίων! Και αυτή η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε.