Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Ρόδο

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Ρόδο με το αναλυτικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΩΡΑ 11:00 π.μ : Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.

ΩΡΑ 12:00 μ.μ : Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, και στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται: Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για «το Μνημείο του Παππά και του Δασκάλου» – Φραγκεσκάκης Νικόλαος Κ.Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για «τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου» – Πιλάτης Βασίλειος Κ.Φ.Α του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για «την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου» – Στυλιανίδης Αθανάσιος Κ.Φ.Α του 1ου Γυμνασίου Ρόδου για «την Προτομή του Ευστάθιου Γεωργίου».

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
 ΩΡΑ 18:30 μ.μ : Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Πελοποννησίων «Ο ΜΩΡΙΑΣ» σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΡ και το χορωδιακό σύνολο των Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Ρόδου με το τμήμα παραδοσιακής μουσικής τους στην αίθουσα της εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 08:00 π.μ:
Επίσημη έπαρση της σημαίας από το προβλεπόμενο τμήμα απόδοσης τιμών της 95 ΑΔΤΕ/3° ΕΓ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019:
ΩΡΑ 07:30 π.μ: Η ΜΣΕ/95 ΑΔΤΕ θα παιανίσει το «εωθινό» στο κέντρο της Ρόδου
ΩΡΑ 10:00 π.μ : – Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. – Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09:55 π.μ. – Εκφώνηση πανηγυρικού από την κυρία Στέλλα Βουτσά, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια Φιλολογίας στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου
– Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

ΩΡΑ 11:00 π.μ: ΠΑΡΕΛΑΣΗ,
Επικεφαλής της η Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων και κατά σειρά:
Ανάπηροι, παλαιοί πολεμιστές, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου)
Ερυθρός Σταυρός
Λύκειο Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά»

Λοιπά Σωματεία Σύνδεσμοι » Πολιτιστικοί σύλλογοι κατά σειρά ιδρύσεως
Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού

Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κέντρου Παιδικής Μέριμνας θηλέων, Διεθνούς Σχολείου Ρόδου

Μαθητές Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου Κλείνει , η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής. Για την ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης θα τηρούνται οι οδηγίες των παραπάνω υπευθύνων.

ΩΡΑ 12:10 μ.μ: Πέρας των εκδηλώσεων

ΩΡΑ 18:30 μ.μ : Yποστολή της σημαίας από το προβλεπόμενο τμήμα απόδοσης τιμών της 95 ΑΔΤΕ/3° ΕΓ.
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.