Εκδικάστηκε η αγωγή κατά του δήμου Καρπάθου

Εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η αγωγή που έχει καταθέσει αθλητικό σωματείο, ζητώντας να του καταβληθεί από τον Δήμο Καρπάθου αποζημίωση περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, για τις ζημιές που προκαλούνται στο ποδοσφαιρικό γήπεδο εξαιτίας του αποχετευτικού αγωγού που «περνάει» από το υπέδαφός του.

Η υπόθεση εξετάστηκε προχθές και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.
Την αγωγή κατέθεσε για λογαριασμό του σωματείου ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Νιοτής ο οποίος και το εκπροσώπησε στο δικαστήριο, ενώ για λογαριασμό του Δήμου Καρπάθου παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή αλλά και επισημάνθηκαν στο δικαστήριο, οι ζημιές έχουν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του εδάφους του γηπέδου και παράλληλα κινδυνεύουν με σοβαρούς τραυματισμούς παιδιά και ενήλικες που αθλούνται εκεί!

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν το 1996, εκδηλώθηκε σοβαρό πρόβλημα σε πρώην κοινότητα Καρπάθου με τη διοχέτευση των αποχετευτικών λυμάτων, καθώς αυτά κατέληγαν σε ποταμό, μέσα στον οικισμό, με συνέπεια να μολύνονται τα υπόγεια ύδατα στους υδροφόρους ορίζοντες και να υποβαθμίζεται ο περιβάλλων χώρος.

Την ίδια περίοδο δεν υπήρχε ενεργό διοικητικό συμβούλιο στο σωματείο, με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται, ατύπως, τις επείγουσες υποθέσεις του, εκ περιτροπής, διάφορα μέλη του. Εκείνη την περίοδο η Κοινότητα επέλεξε ως καταλληλότερη λύση, να διοχετεύσει τα λύματα στο υπέδαφος του γηπέδου, δηλαδή εκεί όπου αθλούνται καθημερινά τα παιδιά του χωριού και όλου του νησιού, καθώς οι γηπεδικές εγκαταστάσεις εξυπηρετούν και τις ανάγκες των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται δικούς τους αθλητικούς χώρους!