Ρόδος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Ρόδος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και συμπράξεων  Μουσικών Σχολείων

Ρόδος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο συνεργασιών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με άλλα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και αφού τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συμπράξεις με τα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Αλίμου, έγιναν γνωστές οι παρακάτω εκδηλώσεις και μαθητικές συναυλίες με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το τρίτο κατά σειρά Μουσικό Σχολείο που επισκέπτεται τη Ρόδο και συνεργάζεται σε ένα τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η Ρόδος είναι σταυροδρόμι πολιτισμών.

Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: Μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Ρόδου και Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν συναυλία αφιερωμένη σε Έλληνες Συνθέτες του 20ού αιώνα ερμηνεύοντας έργα για πιάνο.

Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: Το Σμυρνέικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες της Μικράς Ασίας με τη συμμετοχή της Ομάδας Παραδοσιακού Χορού του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Σάββατο 6 Απριλίου στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα «Κρήτη– Δωδεκάνησα– Μικρά Ασία: Παράλληλα Μουσικά Μονοπάτια», με τραγούδια που μας ταξιδεύουν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο.
Συμμετέχουν: Ορχηστρικά και φωνητικά σύνολα των Μουσικών σχολείων Ρόδου και Πειραιά, καθώς και η ορχήστρα και οι χορευτικές ομάδες της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern