Νατάσα Βενετοκλή: Η ανταπόκριση του κόσμου δείχνει ότι η απόφασή μου ήταν σωστή

«Στρατεύτηκα με το Μανώλη Γλυνό γιατί θεωρώ ότι είναι ο άνθρωπος που με το ήθος του και την πορεία του αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο αφουγκράζεται, ακούει και συνθέτει, μπορεί να προσφέρει αυτό που εγώ έχω σαν όραμα για το Νότιο Αιγαίο» δήλωσε η Νατάσα Βενετοκλή για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών».

Συγκεκριμένα μιλώντας χτες στον Ρ/Σ “ΠΑΛΜΟΣ”, και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ενταχθεί στην παράταξη του κ. Γλυνού, τόνισε ότι πήρε αυτή την απόφαση συνειδητά, και μάλιστα έτυχε αποδοχής από τους συμπατριώτες μας.

«Η απόφασή μου ήταν πολύ συνειδητή. Σίγουρα όταν παίρνεις μία απόφαση υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Δεν μπορεί να συμφωνούν όλοι με την απόφασή σου ούτε να σε αγαπάνε ούτε να σε συμπαθούν και ούτε όλοι να σε ψηφίσουν. Αυτό είναι δεδομένο.
Όμως η ανταπόκριση του κόσμου με έχει κάνει να πιστέψω ακόμα περισσότερο ότι η απόφασή μου ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, δηλαδή να ενώσω τις δυνάμεις μου με τη «Συμμαχία» κάτι που ο κόσμος το αποδέχθηκε».

Κληθείσα να σχολιάσει την επίθεση που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφασή της αυτή, απάντησε ότι πρόκειται για μικρότητες, λέγοντας τα εξής: «Το ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσουν κάποιοι να σπιλώσουν ανθρώπους, δυστυχώς είναι κάτι που το βιώνουμε. Ωστόσο νομίζω ότι ο Δωδεκανήσιος πολίτης έχει κρίση, άποψη και θα απομονώσει όλους αυτούς οι οποίοι κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής και αντί να ασχολούνται με αυτό που πραγματικά θέλει ο πολίτης, με το όραμα δηλαδή για κάτι καλύτερο για το αύριο, ασχολούνται με μικρότητες. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, ούτε θα σχολιάσω ούτε θα ασχοληθώ».

Σε ερώτηση για τις διαγραφές στελεχών της ΝΔ που εντάχθηκαν στην παράταξη της «Συμμαχίας» και αν αυτές αποτελούν τιμωρία για όσους διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις του κόμματος η κ. Βενετοκλή απάντησε τα εξής: «Θεωρώ ότι είναι ένα πυροτέχνημα. Και ο νοών νοείτω. Ένα κόμμα έχει το δικαίωμα να κάνει διαγραφές, εάν αυτός που διαγράφεται έχει προσβάλει τις αρχές και την ιδεολογία του κόμματος. Ούτε ο Νίκος Γερονικόλας ούτε ο Φοίβος Παρασκευόπουλος ούτε εγώ ούτε η μισή ΝΔ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού έχουμε κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν αποποιηθήκαμε την κομματική μας ταυτότητα. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι είμαστε. Η ιστορία κάποιου δε διαγράφεται, αλλά γράφεται. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι οι διαγραφές ως διαγραφές ήταν ένα… πυροτέχνημα. Και μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές και μιλάμε για μία παράταξη πραγματικά ανεξάρτητη, άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν έντεχνα και όπως τους βολεύει να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Η «Συμμαχία» είναι η ανεξάρτητη παράταξη που ενώνει δυνάμεις, συνθέτει και δεν αποσυνθέτει».

Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί στην Κρήτη για παράδειγμα που και εκεί συνέβη το ίδιο, δηλαδή πολλά στελέχη του κόμματος πήγαν με άλλο συνδυασμό από αυτόν που επέλεξε η ΝΔ, δεν έγιναν διαγραφές. «Ο κόσμος αν γνωρίζει τον τρόπο που έγιναν οι διαγραφές, από ποιους έγιναν και πώς αποφασίστηκε ξαφνικά μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της ανακοίνωσης να γίνουν διαγραφές, μπορεί να συμπεράνει τι έγινε».

Σε ερώτηση για το αν δέχτηκε πιέσεις ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, απάντησε ότι  δε δέχτηκε καμία πίεση. «Ήταν πολύ συνειδητή η απόφασή μου. Είχα ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ να συνεργαστώ με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου, όλοι το γνώριζαν. Προτάσεις είχα από πολλές παρατάξεις αλλά πήγα με το Μανώλη Γλυνό γιατί θεωρώ ότι είναι ο άνθρωπος που με το ήθος του και την πορεία του αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο αφουγκράζεται, ακούει και συνθέτει, μπορεί να προσφέρει αυτό που εγώ έχω σαν όραμα για το Νότιο Αιγαίο» δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι μία αυτοδιοίκηση, ακομμάτιστη και ανεξάρτητη,  έγινε πράξη από τη «Συμμαχία» για να υπογραμμίσει ότι «Όλοι μας έχουμε τις ιδέες μας, αλλά τις κομματικές μας ταυτότητες τις έχουμε αφήσει στο σπίτι μας για να μπορέσουμε να εργαστούμε για τον τόπο μας και αυτό θέλει και ο κόσμος».

Τέλος στην ερώτηση για το αν αποδέχεται το χαρακτηρισμό της… αντάρτισσας της ΝΔ απάντησε ως εξής: «Η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου έχει κάποια στελέχη προβεβλημένα που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ γιατί αυτό το θεωρούν διεύρυνση και καλώς καμωμένο και το ότι εμείς αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε μία ανεξάρτητη παράταξη θεωρείται αντάρτικο; Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…Το ότι είμαι στην παράταξη του Μανώλη Γλυνού δε σημαίνει ότι δεν θα πολεμήσω για τα ιδανικά μου ως προς τη ΝΔ».