Ανοικτό τουριστικό λεωφορείο θα αποκτήσει η Πάτμος

Γράφει η Σμαράγδα Μουλιάτη στο patmostimes.gr


Ένα νέο τουριστικό προϊόν και συγκεκριμένα ανοικτό τουριστικό λεωφορείο που θα μετακινεί τους τουρίστες στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και τη Χώρα θα αποκτήσει η Πάτμος, σύμφωνα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. 

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την διαδρομή, η οποία θα ξεκινά από το δρόμο Σκάλας - Κάμπου, με αφετηρία στο σημείο απέναντι από το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων του Apollon Travel και θα φθάνει ως το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και τον σταθμό της Χώρας, όπου το λεωφορείο θα κάνει στάσεις.

Να θυμίσουμε, ότι την αφετηρία  έδωσε το Δημοτικό συμβούλιο πριν 2 χρὀνια, μετά από αίτημα της ιδιοκτήτριας του λεωφορείου Ίριδας Κωσταρά και φέτος, ενώ   ζήτησε δύο στάσεις εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, μία στη μαρίνα και μία στο κεντρικό λιμάνι από το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π., της  έδωσαν μία. 

Αναλυτικά, μετά από εισήγηση της Λιμενικής Αρχής καθορίστηκε στάση μόνο στη μαρίνα (μπροστά στο κατάστημα Δημητρίου Μουτζουρίδη στην κάθοδο και δίπλα στο περίπτερο Βαλάντη Σκεμπέ στην επιστροφή), αφού για το κεντρικό λιμάνι τέθηκε ζήτημα ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας.

Με την πρόταση της Λιμενικής Αρχής διαφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πανάγος Ευγενικός, υποστηρίζοντας ότι στην κάθοδο του λεωφορείου υπάρχει χώρος για στάση μπροστά στο κτίριο της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή εξετάζεται από τον Δήμο και το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. πάνω από μία πενταετία, αφού η αρχική αίτηση της συγκεκριμένης επιχειρηματία για δρομολόγηση τουριστικού τρένου δεν εγκρίθηκε λόγω της χαμηλής ταχύτητας που προβλέπει η νομοθεσία για αυτό, αναγκάζοντάς την να επανέλθει ζητώντας την δρομολόγηση ανοικτού λεωφορείου.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του λεωφορείου, η δρομολόγησή του θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Πάτμου, δίνοντας την δυνατότητα σε τουρίστες 20 διαφορετικών εθνικοτήτων να ακούν ηχογραφημένη ξενάγηση στην γλώσσα τους.

Σύμφωνα με την επιχειρηματία το τουριστικό λεωφορείο θα ξεκινήσει από φέτος  την περιήγηση του. 

Πηγή: patmostimes.gr