Καταδικάστηκαν δύο άτομα από το Εφετείο Δωδεκανήσου σε πέντε χρόνια κάθειρξη

Καταδικάστηκαν δύο άτομα από το Εφετείο Δωδεκανήσου σε πέντε χρόνια κάθειρξη

Καταδικάστηκαν δύο άτομα από το Εφετείο Δωδεκανήσου σε πέντε χρόνια κάθειρξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 69χρονος Έλληνας γεννημένος στην Αίγυπτο και 50χρονος από την Πολωνία, οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τριών ενηλίκων και ενός ανηλίκου, αλλοδαπών Ιρακινής καταγωγής.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 4 Οκτωβρίου 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω, καθώς εκεί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί να επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στο εξωτερικό, και χθες εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι ουδείς από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκε ενώπιόν του, το δικαστήριο τους δίκασε ωσεί παρόντες και έκρινε ένοχους τον 69χρονο Έλληνα και τον 50χρονο Πολωνό για την κατηγορία της διευκόλυνσης και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ με τριετή αναστολή στον καθένα από τους τρεις ενήλικες Ιρακινούς, για τις κατηγορίες της χρήστης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της απόπειρας παράνομης εξόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις Ιρακινοί ηλικίας 54, 35 και 29 ετών αντίστοιχα, μετέβησαν στις 4 Οκτωβρίου 2014 στο αεροδρόμιο της Κω προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν με κάποια πτήση στο εξωτερικό. Για αυτό τους το ταξίδι, οι αλλοδαποί πήραν από τον 69χρονο Έλληνα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Πολωνικών Αρχών, τα οποία φέρεται να του τα είχε προμηθεύσει ο 50χρονος Πολωνός.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο