Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ψυχιάτρου Αναστασίου Πλατή στη Ρόδο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ψυχιάτρου Αναστασίου Πλατή στη Ρόδο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ψυχιάτρου Αναστασίου Πλατή στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 669 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, έγινε την Τετάρτη (17 Απριλίου) το απόγευμα η παρουσίαση της βιογραφίας του ψυχιάτρου και προέδρου της «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» Δρ Πλατή: «Δρομολόγιο-Δρ Αναστάσιος Πλατής – ο Ψυχίατρος, ο Πολιτικός, ο Άνθρωπος».

Αρχικά το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μαστής ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στον ΑΝΘΡΩΠΟ Αναστάσιο Πλατή αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η ζωή, η στάση, η διαδρομή του Τάσου Πλατή, του γιατρού που πήρε το δισάκι του από τον Αρχάγγελο της Ρόδου σε νεαρή ηλικία και έχοντας την ευχή της μάνας και του πατέρα του μόνο, έφθασε, με κόπους, με βάσανα και με αγωνίες, στην κορυφή του κόσμου, δεν γράφεται ούτε περιγράφεται μέσα σε 120 σελίδες. Ούτε και σε 1.200 σελίδες περιγράφεται.

Η πορεία αυτή, του Τάσου, και του κάθε Τάσου, αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη, ανοικτό πόνημα, που καθημερινά συμπληρώνεται και από το οποίο μπορεί κανείς να αντλήσει, συμπεράσματα, αξίες, αγώνες κι αγωνίες».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου και ακολούθως ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός φανερά συγκινημένος έκανε τη δική του τοποθέτηση για τον άνθρωπο με τον οποίο «είναι τόσα χρόνια φίλοι» όπως είπε.


Με συγκίνηση και θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μίλησε και η βιογράφος κα Τζίνα Δαβιλά εκφράζοντας παράλληλα την ευχή, οι αναγνώστες να καταφέρουν να αντιληφθούν όλα αυτά τα συναισθήματα που ένιωσε κατά τη συγγραφή του.

Τέλος το λόγο πήρε ο ψυχίατρος και πρόεδρος της «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» Δρ Πλατής ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι «αγκάλισαν» το δικό του «Δρομολόγιο Ζωής».

Υποστήριξε ότι εκτός του ότι εργάστηκε σκληρά να φθάσει εκεί που έφθασε και να καταφέρει στη ζωή του ό,τι κατάφερε, υπήρξε και ιδιαίτερα τυχερός, όπως τόνισε, παρά τα δυνατά «χτυπήματα» που του επέφερε η ζωή και τα οποία όπως όλοι οι άνθρωποι άντεξε ατενίζοντας το μέλλον με την ίδια δύναμη και αισιοδοξία.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και ο γιατρός και φίλος του κ. Πλατή κ. Στέφανος Τόλιος.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών