Η Ροδίτισσα Αγγελική Λυριάννα – Χατζηρήγα  παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο

Η Αγελική Λυριάννα-Χατζηρήγα,  κόρη της βραβευμένης συγγραφέα Αναστασίας Κορινθίου, παρουσιάζει στις 19 Μαΐου επίσημα το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.

Η 22άχρονη Λυριάννα που γεννήθηκε στη Ρόδο (όπου πέρασε και τα μαθητικά της χρόνια), μας μίλησε για τη σχέση της με τη μητέρα της και κατά πόσο την επηρέασε αυτή, στη συγγραφή!

Ντροπαλή, με το χιούμορ και την ευαισθησία που την διακρίνει, αντιμετωπίζει με χαμόγελο το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα!

Ήδη εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και τηλεοπτικές εκπομπές, κάλεσαν τη Ροδίτισσα νεαρή συγγραφέα, εστιάζοντας στο νεαρό της ηλικίας της και στην ώριμη γραφή της! "Η μητέρα μου είναι για μένα έμπνευση και δύναμη. Μου διάβαζε από τότε που ήμουν στην κοιλιά της, και μου έκανε δώρο το “Καπλάνι της Βιτρίνας” στα τέσσερά  μου χρόνια!

Μοιάζουμε πολύ και σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο...Υποθέτω ότι η ζωή του αδελφού μου μαζί μας στο ίδιο σπίτι, πρέπει να είναι αρκετά δύσκολη" λέει γελώντας.

Το μυθιστόρημά της το έστειλε για αξιολόγηση στον εκδοτικό οίκο  χωρίς να αναφέρει ότι είναι κόρη της Αναστασίας Κορινθίου.

"Δεν ήθελα να με συγκρίνουν με την μητέρα μου ή να λειτουργήσει ευνοϊκά υπέρ μου η σχέση μας σαν μάνα και κόρη.

 Για μένα η....  “Κορινθίου” είναι πάνω από όλα φίλη και ....υποστηρικτής ονείρων!"

Η Λυριάννα όταν έμαθε πως το βιβλίο της εγκρίθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΥΔΡΟΠΠΛΑΝΟ , το ανακοίνωσε πρώτα από όλους στον φίλο της που είχε διαβάσει και πρώτος τα χειρόγραφα της.
 


Αν και μόλις 22 ετών, έχει γράψει ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα που "σκάβει" βαθιά τα εντός μίας σχέσης,  μέσα από επιστολές που ποτέ αυτοί οι δύο ερωτευμένοι δεν τόλμησαν να στείλουν ο ένας στον άλλον.

"Η μητέρα μου ενώ κάνει λογοτεχνικές επιμέλειεςε, αρνήθηκε να κάνει στο δικό μου βιβλίο όταν της το ζήτησαν. Είπε πως θα ήταν σαν να έκανε ...βιοψία σε εμένα την ίδια."

Η Αναστασία Κορινθίου σε σχετική της ανάρτηση στο facebook , έγραψε "μη βιαστείτε να πείτε ότι το μήλο έπεσε από την μηλιά. Είναι πολύ καλύτερο αυτό το μήλο , πιστέψτε με!"

Η πρώτη επίσημη  παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα με ....εντυπωσιακό πάνελ ομιλητών και πλήθος εκπλήξεων που θα έχουν σχέση με την μουσική , το χορό και το θέατρο μιας και θεία της Λυριάνας είναι η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κορινθίου που δηλώνει περήφανη για την ανιψιά της!

Η δεύτερη παρουσίαση,  σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας, θα γίνει στη Ρόδο και σίγουρα θα είναι συγκινησιακά φορτισμένη αφού ομιλητές θα είναι δάσκαλοι και καθηγητές της από το Δημοτικό και το Λύκειο μαζί με φίλους των παιδικών και εφηβικών της χρόνων.

"Κουβαλάω τη Ρόδο μέσα μου. Η μητέρα μου δεν σταματά λεπτό να μας μιλάει για το νησί μας και φροντίζει να ερχόμαστε πολύ συχνά στα αγαπημένα αυτά μέρη που για μένα είναι έμπνευση και αγάπη!"