Οι σταυροί προτίμησης στις περιφερειακές εκλογές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Οι σταυροί προτίμησης  στις περιφερειακές εκλογές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Οι σταυροί προτίμησης στις περιφερειακές εκλογές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3594 ΦΟΡΕΣ

Καθορίστηκαν με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών οι σταυροί προτίμησης που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε ψηφοφόρος στις περιφερειακές εκλογές του Νοτίου Αιγαίου στις 26 Μαΐου.

Ειδικότερα, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει 13 εκλογικές περιφέρειες με 33 νησιά – δήμους στα οποία θα στηθούν κάλπες και αν συνυπολογιστούν σε αυτά οι μικρότερες νησίδες που αποτελούν στην ουσία δημοτική ενότητα ενός μεγαλύτερου νησιού και υπάγονται σε αυτά, τότε στην πραγματικότητα ξεπερνούν τα 40!

Δωδεκάνησα
Σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα, έχει τέσσερις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες οι οποίες είναι οι εξής: 1. Ρόδου (στην οποία υπάγονται επίσης Μεγίστη (Καστελόριζο), Σύμη, Τήλος και Χάλκη) και εκλέγει 20 περιφερειακούς συμβούλους, 2. Κω (στην οποία υπάγεται η Νίσυρος) και εκλέγει έξι συμβούλους, 3. Καλύμνου (στην οποία ανήκει και οι νησίδες Καλόλιμνος, Πλάτη, Τέλενδος και Ψέριμος) και συμπεριλαμβάνονται ακόμη στην Π.Ε. οι δήμοι Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Λειψών, Λέρου (με το Φαρμακονήσι) και Πάτμου (με τους Αρκιούς) και εκλέγουν συνολικά βάσει πληθυσμού πέντε συμβούλους, 4. Κάρπαθος - Κάσος. Από τη συγκεκριμένη ενότητα συμμετέχει στο περιφερειακό συμβούλιο ένας σύμβουλος.


Κυκλάδες
Στις Κυκλάδες υπάρχουν μεν περισσότερες εκλογικές περιφέρειες (σ.σ. εννιά), εκλέγουν όμως σαφώς λίγοτερους συμβούλους (19 έναντι 32 στα Δωδεκάνησα)! Πιο συγκεκριμένα οι περιφερειακές ενότητες είναι οι εξής: 1. Σύρου, 2. Άνδρου, 3. Θήρας (Σαντορίνης) στην οποία ανήκουν διοικητικά Ανάφη, Ίος, Σίκινος και Φολέγανδρος, 4. Κέας - Κύνθου, 5. Μήλου μαζί με τα νησιά Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος, 6. Μύκονος, 7. Νάξος και Μικρές Κυκλάδες (σ.σ. Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα), μαζί με τον δήμο Αμοργού, 8. Πάρος, 9. Τήνος.

Αναλυτικότερα οι περιφερειακές ενότητες, ο αριθμός εδρών στο περιφερειακό συμβούλιο και οι σταυροί προτίμησης είναι οι εξής:

Σταυροί προτίμησης περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου by RodiakiNewsRoom on Scribd

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών