Πώς επιτρέπονται οι καταθέσεις σε λογαριασμούς των υποψηφίων

Πώς επιτρέπονται οι καταθέσεις σε λογαριασμούς των υποψηφίων

Πώς επιτρέπονται οι καταθέσεις σε λογαριασμούς των υποψηφίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1417 ΦΟΡΕΣ

Οδηγίες για τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών των υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δίνει το υπουργείο Eσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών, καθώς και των υποψηφίων, διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Η διακίνηση των εσόδων αφορά το σύνολο των αντίστοιχων ποσών, των δε δαπανών σε ποσοστό 95% του συνολικού ύψους τους. Ο σχετικός λογαριασμός τηρείται στο όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού.

Επισημαίνεται ότι σε Ο.Τ.Α. με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους, ο ορισμός διαχειριστή δεν είναι υποχρεωτικός, οπότε - εφόσον δεν οριστεί διαχειριστής - η ευθύνη για την οικονομική διαχείριση ανήκει αποκλειστικά στον επικεφαλής του συνδυασμού. Στις περιπτώσεις που ορίζεται διαχειριστής, η εξουσία του παύει μετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο περάτωση της διαχείρισης των οικονομικών του συνδυασμού, στην οποία περιλαμβάνεται και το κλείσιμο του λογαριασμού.

Καταθέσεις στους ανωτέρω λογαριασμούς επιτρέπονται μόνον εφόσον γίνονται επώνυμα και αφού υπάρξει ρητή συναίνεση των προσώπων, στο όνομα των οποίων τηρούνται οι ανωτέρω λογαριασμοί. Οι καταθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν, με ευθύνητης τράπεζας, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.) ή τον αριθμό διαβατηρίου και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του καταθέτη.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών