Μοντέλο Γεροβασίλη: Ρεκόρ κοινωνικής υποκρισίας από τον Τσίπρα

Μοντέλο Γεροβασίλη: Ρεκόρ  κοινωνικής υποκρισίας από τον Τσίπρα

Μοντέλο Γεροβασίλη: Ρεκόρ κοινωνικής υποκρισίας από τον Τσίπρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιώργος Κύρτσος
υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει βοηθήσει με την πολιτική του τη δημιουργία συνθηκών άγριας κερδοσκοπίας σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των ασθενών και των οικογενειών τους.

Τι λένε τα στοιχεία
Τα στοιχεία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον, στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας, η οποία θα έπρεπε, λογικά, να χρηματοδοτεί το κράτος πρόνοιας.
Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρεί στη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης του κράτους πρόνοιας, ενώ έχει προγραμματίσει μικρότερες δαπάνες για την Υγεία στους μελλοντικούς κρατικούς προϋπολογισμούς -οι οποίοι βέβαια δεν δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι η ΝΔ- σαν ποσοστό επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Έχουμε λοιπόν ένα μείγμα υπερφορολόγησης, κυρίως σε βάρος των μη προνομιούχων και φτωχών συμπολιτών μας μέσω καταναλωτικών φόρων και συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας.

Δεύτερον, η Ελλάδα έχει ποσοστά ρεκόρ στις ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία, ενώ χώρες που καταγγέλλονται για «νεοφιλελευθερισμό» από τον κ. Τσίπρα, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ελάχιστες ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία.

Τρίτον και κυριότερο, τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά αυξάνουν τις δαπάνες τους για υπηρεσίες Υγείας παρά το γεγονός ότι μειώνουν τις δαπάνες τους συνολικά και για τις περισσότερες κατηγορίες δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι βασίζονται ολοένα λιγότερο στο υποχρηματοδοτούμενο και κομματικοποιημένο ΕΣΥ και βάζουν ολοένα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το κόλπο στην Άρτα
Στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας μου επισκέφτηκα την Άρτα και πολλοί πολίτες μου εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί.
Διαγνωστικά μηχανήματα του δημόσιου νοσοκομείου της Άρτας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται οι ασθενείς να πηγαίνουν σε διαγνωστικό κέντρο που ελέγχεται από την οικογένεια Γεροβασίλη. Επεσήμανα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην Άρτα -που είναι απλώς ένα δείγμα της άγριας εκμετάλλευσης στον χώρο της Υγείας με υπογραφή Τσίπρα- με αποτέλεσμα να δεχτώ εξώδικη διαμαρτυρία από την κ. Γεροβασίλη.

Η διαμαρτυρία αυτή περιείχε δύο στοιχεία που δικαιολογούσαν απόλυτα την κριτική.

Πρώτον, υπογράμμιζε ότι το 2018 λύθηκαν τα προβλήματα δυσλειτουργίας των μηχανημάτων του ΕΣΥ στην Άρτα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι ασθενείς ήταν ακάλυπτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεύτερον, υπογράμμιζε ότι η κ. Γεροβασίλη δεν έχει πλέον συμμετοχή στο διαγνωστικό κέντρο, το οποίο ελέγχεται από μέλη της οικογενείας της. Υποτίθεται ότι έτσι ξεπέρασε το ασυμβίβαστο μεταξύ μιας υπουργού που επιχειρηματολογεί υπέρ της απόλυτα κρατικής Υγείας και του εαυτού της, ο οποίος αξιοποιεί τις περίπου προγραμματισμένες δυσλειτουργίες του ΕΣΥ για την προσωπική της επένδυση, η οποία πλέον είναι οικογενειακή.

Όπως ο Τσίπρας καταγγέλλει τους σκαφάτους και είναι ο ίδιος σκαφάτος, έτσι και η Γεροβασίλη τάσσεται υπέρ της δημόσιας Υγείας αλλά επενδύει οικογενειακά στην ιδιωτική Υγεία βασιζόμενη στη διοικητική, κομματική δυσλειτουργία του ΕΣΥ.
Το «μοντέλο Γεροβασίλη» είναι μία ακόμα απόδειξη της πολιτικής υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ και στρέφεται κατά των συμφερόντων των φορολογουμένων, των ασθενών και των οικογενειών τους. Όλοι πληρώνουν για το δημόσιο ΕΣΥ, το οποίο δυσλειτουργεί για να τους αναγκάσει να ξαναπληρώσουν για υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα αφού οι διαχειριστές του ΕΣΥ εξασφαλίσουν, παρασκηνιακά, τα ποσοστά τους για τη μεταφορά των υπηρεσιών από τον ιδιοτελώς ανίκανο δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"