Εσείς συνεχίστε το λασπόλουτρο

Εσείς συνεχίστε το λασπόλουτρο

Εσείς συνεχίστε το λασπόλουτρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Σταματία (Τίνα) Β. Παπαβασιλείου
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
με την παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, με τον Μανώλη Γλυνό

Όταν αναλώνεσαι να εντοπίσεις ψεγάδια στους αντιπάλους σου, όταν πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας (και πώς να μην πιστεύεις όταν επενδύεις τόσο σε αυτές), όταν έχεις στον κύκλο σου άτομα πεπεισμένα πως... μας ψεκάζουν, όταν επιστρατεύεις αγνά μεν, ανίδεα δε άτομα για να τα θέσεις στο στόχαστρο αντιπάλων, ώστε να μπορείς να επικαλεστείς μετά πολιτικό bullying (τακτική που εφαρμόζεται συχνά πυκνά στις οικογένειες των αντιφρονούντων), τότε πού να σου μείνει χρόνος για έργα, ή έστω για να παραθέσεις το πολιτικό σου πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία;

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις στον κόσμο ότι οι υπογραφές για συμβάσεις έργων έγιναν κατά 90% από το 2018, ενώ θα έπρεπε να γίνονται ασταμάτητα από το 2014; Πώς να εξηγήσεις στον κόσμο ότι η απορρόφηση ΕΣΠΑ έπεσε από 65% που ήταν μέχρι το 2014, σε ένα μόλις 25% μέχρι σήμερα; Κι όμως, χρησιμοποιείς στον πολιτικό σου αντίλογο τη στήριξη των νυν αντιπάλων σου από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Εκείνη την περιφερειακή αρχή που είχε να περηφανεύεται δικαίως για ένα 65%. Το 65 είναι μεγαλύτερο από το 25, σωστά; Απλά μαθηματικά είναι. Δεν είναι δημοσκόπηση. Ευτυχώς. Γιατί τα Μαθηματικά δεν λένε ψέματα.

Τι ζητάμε, λοιπόν, εμείς, γιατί αρκετά ασχοληθήκαμε με το να απαντάμε σε έναν άτοπο πολιτικό αντίλογο τόσο καιρό και δεν μας αρμόζει.

Ζητάμε επικοινωνία και ανοιχτές πόρτες. Συνεργασία με συλλόγους, δήμους, επιτροπές και πολίτες. Να επαναλειτουργήσουν οι επιτροπές που έμειναν σε αδράνεια μια 5ετια τώρα. Λέμε όχι στις διαπραγματεύσεις κάτω από τραπέζια, όχι στα τηλεφωνήματα και στις διευθετήσεις προβλημάτων επί του προσωπικού. Δημοκρατικά, δημόσια, μελετημένα και με επιστημονική κατάρτιση.

Ζητάμε διαύγεια και διάλογο δημόσιο.

Ζητάμε αξιοποίηση της δυναμικής κάθε νησιού ξεχωριστά και όλων μαζί ως μία αδιάσπαστη οντότητα. Οικονομία με μακροπρόθεσμο όφελος και έμφαση στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τις υποδομές για να μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα προϊόν που μπορούμε να στηρίξουμε αυτοδύναμα. Κι όχι ξεκινώντας από ένα προϊόν με εισαγόμενη πρώτη ύλη.

Ζητάμε τεχνικά έργα για να εξασφαλίσουμε, όχι μόνο την αισθητική που για τον καθένα είναι διαφορετική, αλλά την ασφάλεια των κατοίκων και την ομαλή διαβίωσή τους, καθώς επίσης και την εξασφάλιση επανεπισκέψεων του τουριστικού δυναμικού μας.

Ζητάμε οι νέοι να μένουν στον τόπο τους και τον κάνουν καλύτερο. Ζητάμε να παλέψουμε για κίνητρα που θα τους κρατήσουν εδώ. Ζητάμε υποδομές και αξιοκρατία. Κι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συμμαχεί υπέρ όλων αυτών. Είμαστε η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"