Ενστάσεις στη Ρόδο για το μέγεθος ψηφοδελτίου - Παράταση ψηφοφορίας όπου υπάρχουν ουρές

Ενστάσεις στη Ρόδο για το μέγεθος ψηφοδελτίου - Παράταση ψηφοφορίας όπου υπάρχουν ουρές

Ενστάσεις στη Ρόδο για το μέγεθος ψηφοδελτίου - Παράταση ψηφοφορίας όπου υπάρχουν ουρές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1835 ΦΟΡΕΣ

Ενστάσεις για το μέγεθος των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής κατατέθηκαν στη Ρόδο, ενώ στη Χάλκη υπεβλήθη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον αριθμό των ψηφοδελτίων του κόμματος Ελλήνων Συνέλευσις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ψηφοδέλτια της «Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» έχουν μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με τα ψηφοδέλτια των λοιπών τεσσάρων υποψήφιων παρατάξεων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις και σε αρκετά εκλογικά τμήματα να κατατεθούν ενστάσεις στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Έφορος Δωδεκανήσου, ενώ για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι ενστάσεις θα αποφανθεί ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος ξεχωριστά.

Σημειώνεται πως αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις τότε βάσει νομοθεσίας θα ακυρωθούν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια.

Αλλά και στη Χάλκη, δημιουργήθηκε θέμα με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν στο νησί για το κόμμα των Ελλήνων Συνέλευσις το οποίο συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηφοδέλτια του κόμματος, υπήρχαν μόνο στο ένα από τα δύο εκλογικά τμήματα, αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας όποιος επιθυμεί να ψηφίσει κόμμα για το οποίο δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο, μπορεί παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου μέσα στο παραβάν, να σημειώσει στο λευκό ψηφοδέλτιο το κόμμα της προτίμησης του.

Ωστόσο η έλλειψη ψηφοδελτίων του Ελλήνων Συνέλευσις στο ένα από τα δύο εκλογικά τμήματα είχε ως αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος του κόμματος στο νησί να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως στη Χάλκη στο ένα εκλογικό τμήμα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ στο δεύτερο συνεχίζεται κανονικά λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου ακόμη και τούτη την ώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών