Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου τη φετινή χρονιά και μάλιστα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που υπήρχαν ότι το 2019 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της κρουαζιέρας.

Μάλιστα τα πρώτα δείγματα που αποτυπώνονται από τις αρμόδιες αρχές είναι θετικά, καθώς δείχνουν την ανοδική τάση που υπάρχει, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται τόσο ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων όσο και ο αριθμός των τουριστών που μεταφέρουν στη Ρόδο, με το γενικό απολογισμό του πενταμήνου να καταγράφει αύξηση σε διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, από την καταγραφή που έγινε για το μήνα Μάιο, προκύπτει ότι ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων μπορεί να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά ο συνολικός αριθμός των τουριστών που έφεραν στη Ρόδο, ήταν αυξημένος σε ποσοστό 6%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φετινό Μάιο κατέπλευσαν στη Ρόδο 25 κρουαζιερόπλοια που έφεραν 32.779 επιβάτες ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαν καταπλεύσει επίσης 25 κρουαζιερόπλοια τα οποία όμως μετέφεραν λιγότερους επιβάτες και συγκεκριμένα 30.120 άτομα.

Αποδοτικός ήταν όμως και ο απολογισμός του πενταμήνου καθώς το διάστημα μέχρι και το Μάιο η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό σημείωσε αύξηση της τάξης του 18,2% σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα το πεντάμηνο πέρυσι κατέπλευσαν στη Ρόδο 41 κρουαζιερόπλοια που έφεραν 45.563 επιβάτες ενώ φέτος το ίδιο διάστημα, τα κρουαζιερόπλοια ανήλθαν σε 43 και οι επιβάτες τους σε 55.685 άτομα. Φέτος δηλαδή ήρθαν στη Ρόδο με τα κρουαζιερόπλοια 10.000 περισσότεροι τουρίστες.