Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 590 ΦΟΡΕΣ

Κατέπλευσαν 25 κρουαζιερόπλοια τον Μάιο με 32.779 επιβάτες

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου τη φετινή χρονιά και μάλιστα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που υπήρχαν ότι το 2019 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της κρουαζιέρας.

Μάλιστα τα πρώτα δείγματα που αποτυπώνονται από τις αρμόδιες αρχές είναι θετικά, καθώς δείχνουν την ανοδική τάση που υπάρχει, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται τόσο ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων όσο και ο αριθμός των τουριστών που μεταφέρουν στη Ρόδο, με το γενικό απολογισμό του πενταμήνου να καταγράφει αύξηση σε διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, από την καταγραφή που έγινε για το μήνα Μάιο, προκύπτει ότι ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων μπορεί να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά ο συνολικός αριθμός των τουριστών που έφεραν στη Ρόδο, ήταν αυξημένος σε ποσοστό 6%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φετινό Μάιο κατέπλευσαν στη Ρόδο 25 κρουαζιερόπλοια που έφεραν 32.779 επιβάτες ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαν καταπλεύσει επίσης 25 κρουαζιερόπλοια τα οποία όμως μετέφεραν λιγότερους επιβάτες και συγκεκριμένα 30.120 άτομα.

Αποδοτικός ήταν όμως και ο απολογισμός του πενταμήνου καθώς το διάστημα μέχρι και το Μάιο η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό σημείωσε αύξηση της τάξης του 18,2% σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα το πεντάμηνο πέρυσι κατέπλευσαν στη Ρόδο 41 κρουαζιερόπλοια που έφεραν 45.563 επιβάτες ενώ φέτος το ίδιο διάστημα, τα κρουαζιερόπλοια ανήλθαν σε 43 και οι επιβάτες τους σε 55.685 άτομα. Φέτος δηλαδή ήρθαν στη Ρόδο με τα κρουαζιερόπλοια 10.000 περισσότεροι τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο