Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο

Από το 1955 μέχρι σήμερα, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας. Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημιουργοί της διεθνούς θεατρικής σκηνής, της μουσικής και του χορού έχουν εμφανιστεί στις σκηνές του: Μαργκότ Φοντέιν, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαρία Κάλας, Πίνα Μπάους, Έλεν Μίρεν, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, Λέοναρντ Μπέρνστάιν, Πήτερ Στάιν, Πήτερ Χολ, Φιόνα Σω, Ήθαν Χοκ, Σαουμπίνε, Πίκολο Τεάτρο, Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου κ.α. Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί και πάλι μερικούς από τους πιο περιζήτητους καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος, αλλά και την αφρόκρεμα της ελληνικής δημιουργίας.
Το ρωμαϊκό Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ένα μοναδικό στολίδι ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, είναι ένας χώρος που πολλοί διεθνείς καλλιτέχνες ονειρεύονται να παίξουν.

Οι Calexico, που εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2018 ξεχώρισαν τη συναυλία τους εκεί ως την σημαντικότερη στιγμή της χρονιάς τους. Φέτος, το Ηρώδειο φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες, ορχήστρες και συγκροτήματα, που έχουν κάνει το κοινό να ανυπομονεί για τις εμφανίσεις τους.

Μεταξύ αυτών η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου με την εκρηκτική πιανίστρια Yuja Wang (17 Ιουνίου), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης με τον Λεωνίδα Καβάκο (22 Ιουνίου), η Loreena McKennitt (27 Ιουνίου), ο Yo-Yo Ma (30 Ιουνίου), οι Dead can Dance (3 Ιουλίου), η Καμεράτα (6 και 7 Ιουλίου), ο Ricado Muti με εξαιρετικούς μουσικούς από το Ravenna Festival (9 Ιουλίου), οι Tindersticks (13 Ιουλίου), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Maxim Vengerov (16 Ιουλίου) και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες, θα μας προσφέρουν μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές. Ξεχωριστή στιγμή, η εμφάνιση της Ann Teresa de Keersmaeker με την ομάδα της Rosas στις 2 Ιουλίου, στη μοναδική παράσταση χορού στο Ηρώδειο για το 2019.

Η Επίδαυρος αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους θεατές. Χτισμένο στα βουνά της Αργολίδας, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου φημίζεται σε όλο τον κόσμο για την απαράμιλλη αισθητική του και την τέλεια ακουστική του.

Φέτος, εκτός από κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο ο σπουδαίος Αμερικανός Robert Wilson (21 και 22 Ιουνίου), που ανεβάζει τον Οιδίποδα, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Επίσης, για πρώτη φορά κατεβαίνουν στην Επίδαυρο ο κορυφαίος Βέλγος σκηνοθέτης Ivo van Hove μαζί με τη θρυλική Comédie-Française, που παρουσιάζουν δύο τραγωδίες του Ευριπίδη σε μία ενιαία παράσταση που έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό στη Γαλλία (26 και 27 Ιουλίου). Όλες οι παραστάσεις έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους. Φυσικά, η Πειραιώς 260 στην Αθήνα, εξακολουθεί να φιλοξενεί τις πιο σύγχρονες δημιουργίες σε θέατρο, χορό και εικαστικά από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών