Απάντηση κατοίκων του Ασκληπειού στον απολογισμό της προέδρου

Απάντηση κατοίκων του Ασκληπειού  στον απολογισμό της προέδρου

Απάντηση κατοίκων του Ασκληπειού στον απολογισμό της προέδρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1341 ΦΟΡΕΣ

Ως μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας αισθανόμαστε την ανάγκη να πάρουμε θέση στον απολογισμό δράσης που μέσω των ΜΜΕ έκανε η πρόεδρος του χωριού μας Μαρία Παπαβασιλείου.

Ένας απολογισμός που πρώτιστα έπρεπε να γίνει στην κοινότητά μας και κατόπιν να δημοσιοποιηθεί.
Επειδή η σιωπή μας 5 χρόνια τώρα εκλαμβάνεται από την πρόεδρο ως συγκατάθεση και συναίνεση, αλλά και η ευγένειά μας ως αδυναμία έκφρασης μιας άλλης άποψης στα διαδραματισμένα στην πορεία αυτής της κοινοτικής αρχής, οφείλουμε για την ιστορία και μόνο αυτού του τόπου, να απαντήσουμε διεξοδικά σε όσα η ίδια αναφέρει.

Χωρίς κραυγές με επιχειρήματα και πάντοτε με πολιτισμένο λόγο.
Θα ήταν φρόνιμο, να διακατέχει το λόγο της Προέδρου μετριοπάθεια και ταπεινότητα.
Σε όλο τον απολογισμό υπάρχει μια έπαρση, και φαίνεται αυτό στην προσπάθειά της να επιδείξει έργα. Δεν διστάζει να οικειοποιηθεί έργα και δράσεις που είναι είτε του Δήμου συνολικά είτε της Περιφέρειας είτε της εκκλησίας είτε τέλος του Πολιτιστικού συλλόγου.

Στην προσπάθεια της Προέδρου να αποποιηθεί ευθύνες και να δικαιολογήσει την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητά της επικαλείται λαθεμένα το νόμο του “Καλλικράτη” και λέει πως οι Δημοτικές κοινότητες εκφράζουν μόνο ΓΝΩΜΗ.

Θα την παραπέμψουμε στα άρθρα 81,82,83 και 88 του νόμου και να της θυμίσουμε πως ο πρόεδρος της κοινότητας ενεργεί πληρωμές από την πάγια προκαταβολή και έχει αυξημένες αρμοδιότητες, όπως η κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού εξόδων, η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος, η μέριμνα για τον πολιτισμό το ν αθλητισμό, την καθημερινότητα, αλλά και ένα σημαντικό θεσμό που έχει να κάνει με αξίες -που η ίδια λέει ότι υπηρέτησε- το θεσμό των ετήσιων λαϊκών συνελεύσεων.


Αποτελεί πρόκληση να αναφέρεται σε έργα αγροτικής οδοποιίας 800000 ευρώ και ασφαλτοστρώσεις 60000 ευρώ. Πόσα ακριβώς και που, έγιναν στο χωριό μας δεν αναφέρει, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Ακόμη και αυτές οι λίγες ασφαλτοστρώσεις έγιναν επιλεκτικά χωρίς να ληφθεί υπόψη, πως δρόμοι μέσα στο χωριό πάνω από 35 χρόνια είναι απροσπέλαστοι και επικίνδυνοι.

Αναφορικά με την ύδρευση-άρδευση να διορθώσουμε καταρχάς ότι το νερό ήταν αλμυρό για πολύ περισσότερο από 2 μήνες, όταν ατυχώς έγινε υπερ-άντληση νερού από την υφιστάμενη γεώτρηση. Αλλά σημαντικό είναι να μας πει η Πρόεδρος πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τη διάνοιξη γεωτρήσεων, πόσες από αυτές λειτουργούν, και πόσο αποδοτικές είναι; Αποτελεί πρόκληση να αναφέρετε ότι έγιναν έργα ύδρευσης 550.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Μαλενού και η Κάτω βρύση.

Με τόσα χρήματα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σωστά το νερό του Μαλενού, που θα μπορούσε να καλύψει ακόμη και την ύδρευση του χωριού. Αποτελεί πρόκληση να οικειοποιείται την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού για όλο το νησί, και το κυκλοφοριακό κόμβο στο Κιοτάρι, ενώ είναι έργα της Περιφέρειας.

Αποτελεί πρόκληση να οικειοποιείται δράσεις του Πολιτιστικού συλλόγου-το αλάτι της γης, παραδοσιακοί αντίλαλοι-αλλά ακόμα και την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου. Ένα όνειρο πολλών γενεών και με πρωτοβουλίες παλιότερων διοικητικών συμβουλίων του πολιτιστικού συλλόγου. Έργο βεβαίως που πραγματοποίησε η Εκκλησία του χωριού.

Αποτελεί πρόκληση να λέτε ως ένα ακόμα fake news, ότι η ανεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 50% και στην περιοχή μας 0%. Και αυτό έργο δικό σας;

Τι κάνατε για την προστασία και διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού;
Τι κάνατε για τον αθλητισμό; ακόμη το γήπεδο μπάσκετ είναι γεμάτο μπάζα και οι μπασκέτες κατεστραμμένες 5 χρόνια τώρα.

Τι κάνατε για την ψυχαγωγία των παιδιών που παίζουν ανάμεσα σε αυτοκίνητα;
Τι φροντίδα επιδείξατε για τις παραλίες καθώς και για τα σκουπίδια που υπάρχουν σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης;

Tι κάνατε για την άθλια εικόνα που υπάρχει με τις παράγκες στο Κιοτάρι, καθώς και τη μετατροπή πολλών από αυτές με οικοδομικά υλικά σε κανονικά σπίτια;
Tι κάνατε για τους σκουπιδότοπους που υπάρχουν περιμετρικά του χωριού και στον ποταμό; (στη διάθεση της εφημερίδας φωτογραφικό υλικό).

Το τοπικό συμβούλιο υπολειτουργούσε, αν συνεδρίαζε και πότε, εσείς μόνο το γνωρίζεται. Όλοι γνωρίζουμε πως κάνατε ακόμα και μήνες να έλθετε στο χωριό και πως ήσασταν πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τους κατοίκους.

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που απέξω πολλά τραγούδια λένε, είμαστε μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου και δεν μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να εκφραστούμε μέσα από τις συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου ή με ετήσιες λαϊκές συνελεύσεις.

ΕΠΕΙΔΗ η συμμετοχή στα κοινά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ευχόμαστε να κάνετε πράξη το αίσθημα ευθύνης που λέτε ότι σας διακατέχει και να προκαλέσετε μια λαϊκή συνέλευση για να έλθετε έστω και την ύστατη στιγμή σε επαφή με τους κατοίκους, και να ακούσετε τη γνώμη που έχουν για όλα όσα μας λέτε.

Με την ευχή το νέο πλέον τοπικό συμβούλιο να πετύχει και να λειτουργήσει με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ διαδικασίες.
Ακολουθούν 25 υπογραφές (στη διάθεση της εφημερίδας).

Διαβάστε ακόμη

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου