Ξεκίνησε την προετοιμασία ο νέος δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Περίοδος ενημέρωσης και προετοιμασίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της από την 1η του Σεπτέμβρη, είναι αυτή για τη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου και βέβαια για το νέο Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο ίδιος έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται με την ολοκλήρωση των εκλογών και την ανάδειξή του στον δημαρχιακό θώκο ενώ, τις τελευταίες ημέρες, νεοεκλεγέντες σύμβουλοι της παράταξής του αλλά και συνεργάτες του επισκέπτονται το Δημαρχείο και ζητούν ενημέρωση για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και τη Διοίκηση του Δήμου, όπως το οργανόγραμμα και τις Διευθύνσεις αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι την περασμένη Τρίτη επισκέφθηκε το Δημαρχείο και ο ίδιος ο κ. Καμπουράκης όπου, νωρίς το απόγευμα, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μανδρακό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την οποία ενημερώθηκε ο κ. Μανδρακός, ο κ. Καμπουράκης μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο περί τις 4:00 το απόγευμα της Τρίτης όπου και κατέθεσε στον Πρόεδρο επιστολή με την οποία απευθύνεται στον ίδιο και ζητάει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα αρχεία και τα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου για τη θητεία που εκπνέει.

Οι πληροφορίες θέλουν τη συνάντηση των δύο ανδρών να έγινε μέσα σε πολύ καλό και “χαλαρό” κλίμα ενώ βέβαια δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να ετοιμάσουν τα στοιχεία που ζήτησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος.

Μάλιστα, ενδεικτικό είναι ότι στη λίστα των στοιχείων για τα οποία ζήτησε ενημέρωση περιλαμβάνονται πάνω από δεκαπέντε πράγματα: Τα πρακτικά των συνεδριάσεων όπως και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την αρχή της θητείας, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ακόμη, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επίσης, το οργανόγραμμα του Δήμου, τις αποφάσεις για τον ορισμό των Αντιδημάρχων, ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, το καταστατικό λειτουργίας όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου της Ρόδου κτλ.

Τα στοιχεία αναμένεται να παραδοθούν άμεσα στο νέο Δήμαρχο ο οποίος αναμένεται, πάντως, να επισκεφθεί εκ νέου το Δημαρχείο και να συναντηθεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, και με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη.