Καταγράφηκαν τα προβλήματα  των αστυνομικών στην Κάρπαθο

Κοντά στους συναδέλφους του στην Κάρπαθο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, για την καταγραφή προβλημάτων που υπάρχουν στον κλάδο, ενώ παράλληλα έγιναν και συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση των Αστυνομικών, το σοβαρότερο πρόβλημα των συναδέλφων τους στην Κάρπαθο είναι «η λειτουργία του αεροδρομίου Καρπάθου τους θερινούς μήνες, για την οποία και απαιτείται το σύνολο της αστυνομικής δύναμης του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη αστυνόμευση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
«Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάρπαθο, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα μέλη μας,  που Υπηρετούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο ακριτικό νησί. Από τους συναδέλφους μας ακούσαμε τους προβληματισμού τους, οι οποίοι εστιάζονται κυρίως στην λειτουργία του Αερολιμένα ο οποίος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες απασχολεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης του νησιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη αστυνόμευση.
Παράλληλα  πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με  φορείς του νησιού, με τους οποίους συζητήσαμε  θέματα που αφορούν τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τη λειτουργία και τη συνεργασία των υπηρεσιών.

Από την πλευρά μας έγινε λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων προκείμενου υποβληθούν στους αρμόδιους για την επίλυσή τους, μαζί με τις προτεινόμενες  λύσεις.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                                                      
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                     
Ο   Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος”.