Επτά πλέον βασικοί λόγοι για να δοκιμάσετε την εμπειρία του βελονισμού

Επτά πλέον βασικοί λόγοι  για να δοκιμάσετε την εμπειρία του βελονισμού

Επτά πλέον βασικοί λόγοι για να δοκιμάσετε την εμπειρία του βελονισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

1ος Λόγος. Ο βελονισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο πρόληψης. Για την ακρίβεια, στην Κίνα, ο επαγγελματίας βελονιστής παλαιότερα έκανε συνεδρίες «συντήρησης», κάτι που σημαίνει ότι στόχος ήταν ο πελάτης να μην αρρωστήσει.

Ο βελονισμός μπορεί να εντοπίσει οποιαδήποτε ανισορροπία υπάρχει ήδη στο σώμα σας, η οποία θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να προκαλέσει κάποιο ιατρικό ζήτημα. Ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί επιτυχημένα με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, δύο άλλα, εξίσου χρήσιμα εργαλεία πρόληψης.

2ος Λόγος. Ο βελονισμός μειώνει το στρες. Οι συνεδρίες βελονισμού προσφέρουν μια χαλαρωτική παύση μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας, που χρειαζόμαστε για να αναζωογονήσουμε τόσο το σώμα μας, όσο και την ψυχική μας κατάσταση. Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για το άγχος.

3ος Λόγος. Ο βελονισμός μειώνει τα φαινόμενα αϋπνίας και άλλων διαταραχών του ύπνου, όπως οι συνεχείς αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο βελονισμός μπορεί να επηρεάσει τους νευροδιαβιβαστές που συνδέονται με τη χαλάρωση και τον ύπνο.

4ος Λόγος. Ο βελονισμός βοηθάσει στην αποκατάσταση των μυών που προκαλούνται από τραυματισμούς.
Ο βελονισμός βοηθά στη χαλάρωση των μυών, μειώνοντας σταδιακά το πρήξιμο, την ένταση και τον πόνο.
Όμως, ο βελονισμός αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου, όπως ο πόνος χαμηλά στη μέση ή και οι αρθραλγίες, που προκαλούνται από κακή στάση του σώματος, επαναλαμβανόμενο στρες ή από άλλες αιτίες, όπως τραυματισμό.

5ος Λόγος. Ο βελονισμός καταπραΰνει από γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Ο βελονισμός μειώνει την αίσθηση καούρας, κυρίως επειδή βοηθά στην επιτάχυνση της πέψης, ρυθμίζοντας καλύτερα την έκκριση οξέος.
Τα οφέλη επίσης βελτιώνουν τη συνολική πεπτική υγεία, ανακουφίζοντας από συμπτώματα που σχετίζονται με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και τη γαστρίτιδα.

6ος Λόγος. Ο βελονισμός εγκαθιδρύει μια καλύτερη σχέση με το σώμα μας και ενθαρρύνει την αρμονία και επικοινωνία ανάμεσα σε αυτό και στο νου μας. Η ισορροπία και η επικοινωνία νου - σώματος αποτελούν άλλωστε μία από τις βασικές θέσεις της ολιστικής προσέγγισης της υγείας μας. Μία συνεδρία βελονισμού δεν αποτελείται μόνο από τη διαδικασία εισαγωγής των βελόνων.

Ο ειδικός θα επικοινωνήσει και θα συζητήσει μαζί σας για μια συνολική, ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματός σας μέσω αλλαγής του τρόπου ζωής, υιοθέτησης κάποιων διατροφικών συνηθειών, αλλά και θα σας εξηγήσει την ίδια τη φιλοσοφία του βελονισμού, βοηθώντας σας να εξερευνήσετε τις λειτουργίες του ίδιου σας του σώματος.

7ος Λόγος. Ο βελονισμός καταπολεμά και τους χρόνιους πόνους, όπως συχνές ημικρανίες ή αρθραλγίες.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου