Θα ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο υπόσχονται οι αρμόδιοι της Fraport

Θα ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο υπόσχονται οι αρμόδιοι της Fraport

Θα ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο υπόσχονται οι αρμόδιοι της Fraport

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1676 ΦΟΡΕΣ

Έγιναν ήδη οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό

To 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής που εκτελεί η Fraport στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπως αναφέρει η εμπορική διευθύντρια της εταιρείας Κατερίνα Πολλάτου με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργο Ματσίγκο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ματσίγκος παρενέβη προ ημερών ζητώντας ενημέρωση από την εταιρεία μετά τα παράπονα που υπήρξαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το αεροδρόμιο. Μάλιστα του γνωστοποιήθηκε μέσω της ίδιας επιστολής ότι έχουν γίνει αλλαγές και παρεμβάσεις μέσα στο κτήριο μετά τα αιτήματα των επαγγελματιών του νησιού, με στόχο να γίνει το «Διαγόρας» πιο λειτουργικό.

Από την πλευρά του ο κ. Ματσίγκος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής: «Μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργου Ματσίγκου, προς τη Fraport, αναφορικά με την πρόοδο και ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, λάβαμε άμεση απάντηση, από την κυρία Πολλάτου Κατερίνα, Airline Marketing & Development Manager/Commercial & Business Development της Fraport.

Ο Σύλλογος έχει εξαίρετη σχέση με την κυρία Πολλάτου όλα τα χρόνια της παρουσίας της Fraport στο νησί μας, η οποία ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και μας έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις. Ζητούμενο όλων είναι η άμεση ολοκλήρωση των έργων που στόχο έχουν την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας».

Η επιστολή της Fraport
Το περιεχόμενο της απάντησης-επιστολής της κ. Πολλάτου έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κε Ματσίγκο, Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και προς πληροφόρησή σας, παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια στοιχεία που περιγράφουν την παρούσα κατάσταση καθώς και την πρόοδο των εργασιών στο αεροδρόμιο της Ρόδου:
Με στόχο ν’ αποκτήσει η Ρόδος ένα αεροδρόμιο πιο λειτουργικό, πιο φιλικό στον επισκέπτη και πιο ανταγωνιστικό η υλοποίηση εκτεταμένων έργων αναβάθμισης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση.
Πολλά τεχνικά ζητήματα όπως για παράδειγμα το επίπεδο κλιματισμού ή μεμονωμένα περιστατικά καθυστερήσεων που παρουσιάστηκαν στα σημεία ελέγχου την αρχή του καλοκαιριού έχουν επιλυθεί.
Είμαστε απολύτως ενήμεροι ως προς τα αιτήματα των επαγγελματιών του νησιού και έχουμε προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στον τερματικό σταθμό ώστε να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των επιβατών.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση επιπλέον 2.500 τ.μ. τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και τα mini buses στο χώρο του πρώην κτηρίου της αστυνομίας. Τον Οκτώβριο θα διαμορφωθεί και θα διατεθεί για αποκλειστική χρήση των λεωφορείων επιπλέον χώρος με τη συνολικά διαθέσιμη επιφάνεια για στάθμευση λεωφορείων να φτάνει τα 3.100 τ.μ.
Όσον αφορά στα stands των τουριστικών πρακτορείων βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους και εξετάζουμε κάθε πιθανή πρόταση για τη βέλτιστη λειτουργική χρήση των διαθέσιμων χώρων, δεδομένων πάντα των τρεχουσών συνθηκών.

Το 2020 και σύμφωνα πάντα με τον αρχικό μας σχεδιασμό - θα έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο των εργασιών και η Ρόδος θα έχει ένα αεροδρόμιο αντάξιο της δυναμικής της και του ρόλου της ως ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας».
Δύο λωρίδες κυκλοφορίας
Πάντως μετά από ενημέρωση που είχε χτες η «Ροδιακή» από τη Fraport έγινε γνωστό ότι έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο έξω από το αεροδρόμιο και ότι έχουν δημιουργηθεί δύο λωρίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου, με αποτέλεσμα να έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι πριν μία εβδομάδα, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια κατά την οποία είχε συζητηθεί το θέμα, μετά τα παράπονα που είχαν συγκεντρωθεί για τη χαοτική κατάσταση έξω από το κτήριο και την κίνηση των τροχοφόρων. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, είχαν αποφασιστεί παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιούνταν μετά από μία εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά τα τουριστικά λεωφορεία, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του χώρου στον οποίο βρίσκονταν τα κτήρια της αστυνομίας που κατεδαφίστηκαν, με αποτέλεσμα να έχει προστεθεί επιπλέον έκταση για την εξυπηρέτησή τους. Απομένει να γίνει και η διαγράμμισή του.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου