Ενθουσιασμένος από τα φαγητά  της Ρόδου έμεινε Tούρκος γευσιγνώστης

Ταξίδι γευσιγνωσίας και γνωριμίας με την τοπική κουζίνα πραγματοποίησε πριν από μερικές μέρες στη Ρόδο ο διάσημος Τούρκος κριτικός γεύσης και κρασιού Vedat Milor.

Ο Vedat Milor που κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ. και ήρθε στη Ρόδο με τη σύζυγό του, είχε την επιθυμία να δοκιμάσει φαγητά φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα. Έτσι, με συνοδό τον Σταύρο Κάλλα παραγωγό του ελαιολάδου Natura Rodos επισκέφθηκε εστιατόρια του νησιού και δοκίμασε γεύσεις από τη θάλασσά μας και τη γη της Ρόδου.

Δοκίμασε επίσης τα κρασιά των ντόπιων παραγωγών και ντόπια μπύρα, η οποία μάλιστα τον ικανοποίησε απόλυτα. Σημειώνεται ότι το ελαιόλαδό Natura Rodos συνόδευσε, γευστικά και ποιοτικά όλα τα φαγητά. Ο κ. Vedat έφυγε από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την τοπική κουζίνα.

Όπως έγινε γνωστό, για πολλά χρόνια ο ίδιος είχε εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση κατά την οποία παρουσίαζε διάφορες συνταγές φαγητών ενώ ήταν και συνεργάτης της εφημερίδας «Χουριέτ» στην οποία αρθρογραφούσε για θέματα γαστρονομίας.

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα γνωστός ειδικά στη χώρα του και έχει πολλούς followers στο twitter και στο instagram.

Στο νησί μας έμεινε για τέσσερις μέρες προερχόμενος από την Αθήνα ενώ προηγουμένως είχε επισκεφτεί την Ιταλία.

Μάλιστα το 2015 είχε έρθει ξανά στη Ρόδο όπου πραγματοποίησε γυρίσματα σε γνωστά εστιατόρια του νησιού, τα οποία επισκέφθηκε και πάλι στο τελευταίο του ταξίδι. Έφαγε τόσο σε εστιατόρια της πόλης όσο και των χωριών ζητώντας να δοκιμάσει αυθεντικές γεύσεις με ντόπια υλικά και πρώτες ύλες που δεν είχαν υποστεί επεξεργασία.

Ο Vedat Milor που σύντομα θα αναρτήσει στο διαδίκτυο όλο το υλικό από το ταξίδι του στη Ρόδο, δοκίμασε τόσο πιάτα με θαλασσινά όσο και πιάτα με κρεατικά, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου συνεχίζοντας το ταξίδι γευσιγνωσίας στην περιοχή μας.