Ενημέρωση για την πορεία των έργων του Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου

Την πορεία των τριών μεγάλων έργων που θα δώσουν ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου και θα αναβαθμίσουν συνολικά τον προορισμό μας, συζήτησε χτες το δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κατά τη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου ενημέρωσε τα μέλη για το έργο της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ρόδου με την τοποθέτηση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ασφάλειας, που θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και το κόστος του ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και για την κατασκευή του υπόλοιπου ξύλινου πεζόδρομου, για τον οποίο υπάρχει προσωρινός ανάδοχος.

Το τρίτο έργο αφορά την αξιοποίηση του καρνάγιου στην περιοχή Καναμάτ, καθώς είναι έτοιμες οι σχετικές εγκρίσεις και αναμένεται η θετική γνώμη της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προκήρυξη που θα περιλαμβάνει την κατασκευή λιμενικών αλλά και χερσαίων εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση το σώμα ασχολήθηκε με έργα που αφορούν τη συντήρηση λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων της περιοχής ευθύνης του, καθώς και με τον ορισμό επιτροπών για την παραλαβή έργων.