Γαστρονομικό δείπνο  από executive chefs  στο Rodos Palace

Τους executive chefs Λευτέρη Καμπουράκη και Μιχάλη Στάλα βρίσκει το φετινό καλοκαίρι στο εστιατόριο 12 Νissia μαζί με ένα μενού φτιαγμένο με πάθος από μια ομάδα που γευστικά δεν επαναπαύεται ποτέ.

Ταξιδεύει, δοκιμάζει, μυρίζει, ακούει και πειραματίζεται με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στην τοπική γεύση. Ένα γαστρονομικό ταξίδι με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, διεθνείς μαγειρικές τάσεις και μοναδικά πιάτα. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου το εστιατόριο υποδέχεται τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» του περιοδικού «Αθηνόραμα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ένα δείπνο υψηλού αισθητικού και γευστικού επιπέδου. Στόχος είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση της νοτιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας.

Η γαστρονομία του τόπου είναι ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας που αξίζει να διασωθεί, να προβληθεί και να αποτελέσει βάση, ερέθισμα και πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς εστιάτορες και chefs. Το μενού το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά για το συγκεκριμένο δείπνο, περιλαμβάνει Πικλαρισμένα βογγύλια με χάρδαλη, υφές ντομάτας και αυγοτάραχο, Περικαφτή με κρίταμο, μάραθο σε κρέμα με αγγούρι, γιαούρτι και ξινή γρανίτα, “Λακάνη”, Μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο με υφές από χόνδρο, Ματσόαλο με παρφέ μελεκούνι και μπισκότο κανέλας και πολλά άλλα πιάτα με αφετηρία τα γευστικά Δωδεκάνησα.
Μαζί με το φαγητό θα προσφερθούν κρασιά από επιλεγμένες ετικέτες με τη διαδικασία του wine pairing (ταίριασμα πιάτου και κρασιού) συμπληρώνοντας το γαστρονομικό διαδικαστικό!

9 Αυγούστου
12 Nissia, Rodos Palace
Τιμή 85 ευρώ/άτομο
Τηλέφωνο επικοινωνίας 22410 97222