Σε ρυθμούς Run Greece η Ρόδος

Σε ρυθμούς Run Greece η Ρόδος

Σε ρυθμούς Run Greece η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα μπορούν από τις 30 Αυγούστου να δηλώνουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στους αγώνες 5 και 10χλμ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Run Greece, μιας σειράς αγώνων 5 και 10χλμ. αλλά και της απόστασης των 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Την παραπάνω ημερομηνία τους αγώνες θα φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη, στις 6 Οκτωβρίου θα γίνουν στην Πάτρα και το πρόγραμμα θα κλείσει στη Ρόδο στις 13 Οκτωβρίου.

Ήδη από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου έχει σταλεί στον ΣΕΓΑΣ η απαραίτητη προκήρυξη, ενώ βάσει των τελευταίων δεδομένων, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά μέσω του run-greece.gr στις 30 Αυγούστου.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να συμπληρώνουν, αν δεν το ‘χουν κάνει ηλεκτρονικά, την ειδική φόρμα συμμετοχής σε τρία σημεία που αναμένεται να είναι τα παρακάτω:
- Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Βύρωνος 1, Δημοτικό Στάδιο Ρόδου "Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ")
- Πεζόδρομος Πλαστήρα (Τράπεζα Ελλάδος - έναντι ΑΚΤΑΙΟΝ)
- ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο

ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το όριο συμμετοχής στον αγώνα πέρσι ήταν 2.100 δρομείς και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το αν θ’ αλλάξει φέτος ή όχι.
Αγώνας 10χλμ: 300 (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: 1200 (γεννημένοι το 2007 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 600 (παιδιά γεννημένα το 2008, 2009, 2010)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι Αγώνες 5χλμ και 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας. Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα 10χλμ θα κάνουν αναστροφή στον Βωμό της Πατρίδας και θα διανύσουν δύο φορές τη διαδρομή (2 στροφές 5χλμ).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
• Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

• Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

• Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

• Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

• Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

• Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

• Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

• Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά).

Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.

Διαβάστε ακόμη

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου