Γιάννης Γεωργαλλής: «Όταν ξεκίνησα από τη Ρόδο είχα όνειρα, τα οποία τα ξεπέρασα!»

Γιάννης Γεωργαλλής: «Όταν ξεκίνησα από τη Ρόδο είχα όνειρα, τα οποία τα ξεπέρασα!»

Γιάννης Γεωργαλλής: «Όταν ξεκίνησα από τη Ρόδο είχα όνειρα, τα οποία τα ξεπέρασα!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 528 ΦΟΡΕΣ

Ο κορυφαίος Ροδίτης μπασκετμπολίστας ανακοίνωσε μέσω μηνύματος την αποχώρησή του από τα παρκέ

Ένας από τους σημαντικότερους Ροδίτες μπασκετμπολίστες και μέσα στους κορυφαίους πανελλαδικά, ο Γιάννης Γεωργαλλής, ανακοίνωσε με μήνυμά του πως κλείνει ο αθλητικός κύκλος στη ζωή του, ζώντας βεβαίως μεγάλες επιτυχίες και συγκινήσεις.

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1983, ο Γιάννης Γεωργαλλής ξεκίνησε το μπάκετ στη Ρόδο ως μέλος κατ’ αρχάς του Ιάλυσου κι εν συνεχεία του Κολοσσού, αφού είχε φυσικά μετακομίσει με την οικογένειά του στο νησί. Από το 2000 έως και σήμερα αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο σε Απόλλωνα Πάτρας, Πανελλήνιο, Πανιώνιο, έχοντας όμως μια πορεία από το 2010 έως και σήμερα στον αγαπημένο του Κολοσσό.

Ως μέλος των «μικρών» Εθνικών ομάδων έφτασε το 1999 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στη Σλοβενία απέναντι στην Γιουγκοσλαβία, αλλά τότε η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 59-48 με αποτέλεσμα να πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Το 2002 ήταν στην Εθνική ομάδα Νέων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στη Λιθουανία, αφού είχε κερδίσει 77-73 την Ισπανία.

Επίσης, το 2005 ο Γιάννης Γεωργαλλής ως μέλος της Εθνικής μας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία, κατέκτησε άλλο ένα ασημένιο μετάλλιο. Τότε, σ’ έναν δραματικό τελικό και με τρίποντο του Πετσίλε ακριβώς στη λήξη του αγώνα, η Ιταλία κέρδισε με 87-86 στερώντας μας έτσι την πρωτιά.

Το μήνυμα του Γιάννη Γεωργαλλή:
«Μετά από 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων στο χώρο του μπάσκετ, ένας σημαντικός κύκλος ζωής κλείνει για εμένα. Είμαι από τους τυχερούς αθλητές που αποχωρώ υγιής και αγωνιζόμενος στο υψηλό επίπεδο. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή ήταν η επιθυμία μου εξ' αρχής.

Επιπλέον το τελευταίο διάστημα οι νέες μου επαγγελματικές υποχρεώσεις και δραστηριότητες δεν μου επιτρέπουν να αφιερώσω τον χρόνο που οφείλω και θα ήθελα στο άθλημα που αγαπάω και σέβομαι.

Όλα αυτά τα χρόνια το μπάσκετ ήταν η απόλυτη προτεραιότητά μου. Δεν υπήρξε ποτέ για μένα επάγγελμα αλλά τρόπος ζωής.

Όταν ξεκίνησα από τη Ρόδο είχα όνειρα, τα οποία όχι μόνο πραγματοποίησα αλλά και ξεπέρασα. Σίγουρα θα μου λείψει το μπάσκετ, με τις χαρές και τις απογοητεύσεις του, γιατί ήταν αυτό που έκανα τόσα χρόνια, ήταν ο τρόπος ζωής μου. Όμως φεύγω γεμάτος. Η αγάπη μου για το άθλημα ήταν, είναι και θα είναι παρούσα. Γι’ αυτό και μπορεί να απέχω από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά δε θα απέχω από το μπάσκετ.

Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που με τίμησαν φορώντας τη φανέλα τους. Ευχαριστώ τον Κολοσσό που με στήριξε από τα πρώτα βήματα της καριέρας μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που εισέπραξα και εισπράττω. Εις το επανιδείν».

Η ανακοίνωση του Κολοσσού:
Ο Κολοσσός, η ομάδα που προσέφερε τα μέγιστα ο Γιάννης Γεωργαλλής, εξέδωσε την παρακάτω λιτή ανακοίνωσή του που αφορά την αποχώρηση του σημαντικού αθλητή μας από τα παρκέ:

Με αφορμή την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Κολοσσός Ρόδου H Hotels θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Γιάννη Γεωργαλλή για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Γιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Κολοσσού και έφτασε να είναι ένας απ’ τους λίγους Ροδίτες καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο.

Αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Πάτρας, Πανελλήνιο, Πανιώνιο και από το 2010 έως και τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στην ομάδα μας.

Ήταν μέλος των μικρών Εθνικών U16, U20 αλλά και στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών το 2005 και το 2009.

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια για τον Γιάννη μας.

Αρχηγέ σ’ ευχαριστούμε για όλα!»

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!