Ανοιxτή η ημερομηνία της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πότε θα συγκληθεί για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για την εκλογή Προεδρείου και των Επιτροπών του Δήμου ενώ, ούτως ή άλλως, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει την «επίσημη πρώτη» παρουσία του στο Δημαρχείο, ως ορκισμένος Δήμαρχος της Ρόδου πλέον, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι έχει καταρτιστεί το πρακτικό σύμπραξης της παράταξης του νέου Δημάρχου, «Με Δύναμη για τη Ρόδο», και της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα», το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογραφεί στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου την ερχόμενη Τρίτη 3 του μηνός.

Όσο για την πρώτη συνεδρίαση του Σώματος κατά την οποία διεξάγονται οι δημαιρεσίες, ως γνωστόν, από τον Κώδικα δίνεται η δυνατότητα αυτή να γίνει είτε την ερχόμενη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου είτε την επόμενη στις 8 του μηνός. Εφόσον, λοιπόν, η πρώτη συνεδρίαση συγκληθεί την ερχόμενη Κυριακή, σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να σταλούν οι προσκλήσεις οπότε και θα γίνει γνωστό πότε θα συνέλθει το νέο δ.σ. για πρώτη φορά στην καινούργια θητεία.

Εν τω μεταξύ, κλειστά φαίνεται ότι κρατάει τα χαρτιά του για το πώς θα μοιράσει τα «οφίτσια» ο νέος Δήμαρχος, κάτι πάντως που οι πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνει μεταξύ 4 με 8 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καμπουράκης θα κληθεί να αξιοποιήσει τους δικούς του συμβούλους αλλά και τους  8 εκλεγμένους της παράταξης του κ. Καρίκη, ωστόσο οι θέσεις είναι αρκετές,  αφού εκτός από τις Αντιδημαρχίες είναι και οι Προεδρίες και Αντιπροεδρίες στα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιτροπές του Δήμου.