Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή του Τσοπάνη στα Μαριτσά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η γιορτή του Τσοπάνη στα Μαριτσά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή του Τσοπάνη στα Μαριτσά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1328 ΦΟΡΕΣ

Πλήθος κόσμου από όλη τη Ρόδο αγκάλιασε για τρίτη χρονιά την εκδήλωση

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή του Τσοπάνη στα Μαριτσά που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή του Σωτήρος στα Μαριτσά.

Τη γιορτή αυτή, που καθιερώθηκε πλέον για το νησί μας για 3η συνεχή χρονιά, διοργάνωσαν από κοινού, ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Μαριτσών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερωνιάτης, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Μαριτσών, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ συμμετείχε με ενθουσιασμό στο γλέντι που έγινε. Ένα γλέντι που βασίστηκε στην προσπάθεια πολλών ανθρώπων και στην εθελοντική προσφορά τους, με γνώμονα πάντα την αγάπη τους για το χωριό. Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς η εκδήλωση είχε τέτοια επιτυχία.

Σε ευχαριστήρια μηνύματά τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαρίστησαν:
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών, τον Ηρακλή Μαριτσών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Περιφέρεια που στάθηκε αρωγός, την κοινότητα Μαριτσών και τον Γιώργο Παπαδημήτρη, τον Λάζαρο και τη Σοφία Κασέκα, την εκκλησιαστική επιτροπή για τον χώρο που παραχώρησε, τις μαγείρισσες, Παπαδημήτρη Παρασκευή, Παπαδημήτρη Κική, Παπαδιμήτρη Κατερίνα, τη Στέλλα Ξυρή, Χατζημανώλη Μαρία, Μελάκη Κατερίνα, Γιακουμάρου Μαρία, Φανιού Δέσποινα, Θεοδωράκη Κατερίνα και Λουκάκη Χρυσάνθη.

Συνέβαλαν επίσης οι Φούρνοι Ρόδου, Κική Παπαδημήτρη, Μηλιένος Μανώλης, Κανδίνος Νίκος, Φλεβάρης, Μηλιώνος Μανώλης, Κώστας Ζερβός, Ιωσήφ Δελλλασέρας, Κασσανής Μιχάλης, Γρηγοράς Σάββας, Κιουκιουκάλης Μιχάλης και Γιάννης, Γιακουμάρος Ιωάννης, Χαράλαμπος Παπαδημήτρης.

Το ελαιοτριβείο Χάρπου Φωρεά, τους Ξυρή Βαγγέλη για το τυρί και τους Μηλιένο Κώστα, Χατζηκωνσταντή Νίκο, Ξυρή Μανώλη και Δημήτρη, Γιαννά Μανώλη και Γιάννη για την προσφορά σε κατσίκια.

Η γιορτή αυτή που έγινε πλέον θεσμός για την περιοχή ξεκίνησε από το κάλεσμα του Εμμανουήλ Παπαδημήτρη, προέδρου της αθλητικής ομάδας Μαριτσών “Ο Ηρακλής”, από τους Τσοπάνιδες: Μπιλιάς Μιχάλης, Στέλιος Φωταράς,Γιακουμάρος Ανδρέας αλλα και τη Δέσποινας Χατζημανώλη, βρίσκοντας αρωγούς της γιορτής τον Πολιτιστικό σύλλογο “Ο Κερωνιάτης”, τον Φιλανθρωπικό σύλλογο “Ο Σωτήρας”, τον Ποδοσφαιρικό σύλλογο “O Ηρακλής”, τους Τσοπάνηδες της περιοχής, τις καταπληκτικές μαγείρισσες, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φυσικά όλο το φιλόξενο χωριό μας που χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Άλλη μία γαστρονομική γιορτή που έγινε θεσμός στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!