Αυξημένες κατά 2,67% ήταν οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

Αυξημένες κατά 2,67% ήταν οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

Αυξημένες κατά 2,67% ήταν οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Άγγλοι, Γερμανοί και Ιταλοί κρατούν τα “σκήπτρα”

Συνεχίζεται η καλή πορεία της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο, καθώς και ο Αύγουστος ήταν μήνας που εξελίχθηκε αρκετά ικανοποιητικά σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 2,67%.

Τον μήνα που πέρασε ήρθαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ περίπου 12.500 περισσότεροι τουρίστες, γεγονός που δείχνει ότι παρά τον ανταγωνισμό το τουριστικό μας προϊόν, παραμένει αρκετά ελκυστικό.
Η καταγραφή των στοιχείων έδειξε ότι ο αριθμός των επισκεπτών μας έφτασε τον προηγούμενο μήνα σε 477.518 άτομα, έναντι 465.081 τον ίδιο μήνα πέρσι, αν και ο αριθμός των αεροσκαφών που εξυπηρετήθηκαν ήταν μικρότερος το παραπάνω διάστημα.

Η πρώτη τριάδα των αγορών δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα άγγλοι, γερμανοί και ιταλοί, να είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από τις χώρες Ισραήλ, Σουηδία, Πολωνία, Ρωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Γαλλία.

Η μόνη διαφορά που σημειώθηκε είναι ότι φέτος οι σουηδοί κατατάχθηκαν στην πέμπτη θέση, ενώ πέρσι βρίσκονταν στην έκτη. Επίσης από τα συγκριτικά στοιχεία με τον περσινό Αύγουστο, προκύπτει ότι από την πρώτη δεκάδα, οι επόμενες τέσσερις χώρες αν και κατέγραψαν μείωση φέτος, διατηρήθηκαν μέσα σε αυτήν (Ισραήλ, Σουηδία, Πολωνία και Ρωσία), ενώ ακόμα δύο χώρες ( Τσεχία και Γαλλία) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα κίνησης με πέρσι. Συνολικά τέσσερις χώρες σημείωσαν αύξηση, τέσσερις μείωση και δύο διατήρησαν τις δυνάμεις τους στα ίδια επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μικρότερες αγορές, από τη Δανία είχαμε απώλειες, ενώ από την Αυστρία αύξηση στην κίνηση τον μήνα που πέρασε, ενώ Νορβηγία, Βέλγιο, Φιλανδία και Ελβετία , δε σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Μετά και τα στοιχεία του Αυγούστου ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η συνολική τουριστική κίνηση στο νησί, για το οχτάμηνο και απολογιστικά η διακίνηση τουριστών (αφίξεις και αναχωρήσεις) στο «Διαγόρας» καταγράφει μία ελάχιστη αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αντιθέτως η διακίνηση επιβατών εσωτερικού μέσω του αεροδρομίου μας σημείωσε μείωση που έφτασε το 3,7%, η οποία συνέβαλε, ώστε το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 να υπολείπεται κατά 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Η μείωση αφορά τη διακίνηση περίπου 8000 λιγότερων ατόμων. Συμπερασματικά, η φετινή τουριστική περίοδος εξελίσσεται ικανοποιητικά με δεδομένο τις καταστάσεις και τις συνθήκες που επικρατούν και αν και ο Σεπτέμβριος αποδειχτεί ότι θα είναι επίσης αποδοτικός μήνας τότε το ποσοστό της αύξησης για τη σεζόν θα ανέβει ακόμα λίγο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο