Σύσκεψη στο Δήμο Λέρου για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Κόλια, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου, με αντικείμενο την ενημέρωση των επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκτός του κ. Κόλια, οι Αντιδήμαρχοι Λέρου κ.κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος,ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπιλλης Νεκτάριος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλής Γεώργιος, οι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Λουλουδιάς Στυλιανός, κ. Σοροκάκης Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ασβεστάς Ευάγγελος, κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιος, κ. Τραμπούλης Γεώργιος, κ. Διαμαντάρας Δημήτριος, ο νομικός σύμβουλος κ. Παραπονιάρης Αθανάσιος, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Έλληνος Χριστόδουλος, καθώς και ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών κ. Αγγελίδης Άγγελος.

Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λέρου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, διατύπωσε την άποψη ότι από τούδε και στο εξής θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τόσο για την αποφυγή φαινομένων ασυνεννοησίας σε φλέγοντα θέματα χρηματοδότησης έργων του Δήμου Λέρου, όσο και για την ορθότερη και εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκαινιάζοντας μια νέα αρχή για την πρόοδο του τόπου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού άκουσαν προσεκτικά τον Δήμαρχο, διατύπωσαν ιεραρχικά τις απόψεις τους, συμφωνώντας γενικότερα ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση πριν την ψήφιση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο δεύτερο σκέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Λέρου ενημέρωσε τους παριστάμενους, αρχικά για το πρόγραμμα χρηματοδότησης συνολικού ποσού 3.716.493,28 ευρώ, ενταγμένου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», για την εκτέλεση του έργου “Προμήθεια και Εγκατάσταση εξοπλισμού για τη βελτίωση διαχείρισης δικτύου ύδρευσης Δήμου Λέρου”, δίνοντας το λόγο στον νομικό σύμβουλο και στον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν σε όλες τις απορίες των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για τα υπό εξέλιξη έργα και τις εκκρεμότητες του δήμου Λέρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας τη συνεργασία τους για την αποφυγή δυσμενών εξελίξεων στη χρηματοδότηση και στην εκτέλεση των έργων.

Τέλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων δεσμεύτηκαν ότι θα συζητήσουν όλα τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση με τα μέλη της παράταξής τους και θα ενημερώσουν τον Δήμαρχο σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβουν.