Θα καταγραφούν οι ελλείψεις  και τα προβλήματα των σχολείων

Την πρώτη, ενημερωτικού χαρακτήρα, σύσκεψη στον τομέα της Παιδείας, συγκάλεσε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης και όπως αποφασίστηκε θα ζητήσει γραπτώς από όλους τους αρμοδίους την ιεράρχηση των προβλημάτων στα σχολεία του νησιού όπου μπορεί να συνδράμει ο Δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο κ. Καρίκης είχε αρκετής ώρας σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, προκειμένου να έχει μία πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του νησιού.

Σε δεύτερο στάδιο, μάλιστα, αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των καθηγητών και των δασκάλων καθώς και με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων με κύριο στόχο να βελτιώσουν όσο γίνεται την κατάσταση από κοινού.

Σε πρώτη φάση, όμως, επιθυμεί να γίνει μία καταγραφή των δεδομένων ενώ θα ζητήσει από τους Διευθυντές των Σχολείων του νησιού καθώς και από τους Διευθυντές της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ.κ. Συμεωνίδη και Παπαδομαρκάκη αντίστοιχα, να του κάνουν γραπτώς μία ιεράρχηση των θεμάτων όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.