Επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς 59χρονου Γερμανού

Επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς 59χρονου Γερμανού που τραυματίστηκε στην περιοχή Συκάτης προχθές το απόγευμα.

Είναι το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό τις τελευταίες 4 ημέρες που χρειάστηκε η επέμβαση για τον εντοπισμό και τη διάσωση ατόμων που είτε έχασαν τον προσανατολισμό τους είτε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr προχθές Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112, του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, ότι 59χρονος Γερμανός που με τη σύζυγό του βρισκόταν στην περιοχή Συκάτης τραυματίστηκε στο πόδι από  πτώση.

Άμεσα συγκροτήθηκε Ομάδα από 3 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 5 μέλη της Ομάδας Διάσωσης η οποία έφτασε στην περιοχή από ξηράς. Από την Ομάδα εντοπίστηκε ο 59χρονος Γερμανός στον οποίο του παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες και τον τοποθέτησαν σε ειδικό φορείο. Πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου κατέπλευσε στην περιοχή  και παρέλαβε τον 59χρονο Γερμανό με προορισμό το λιμάνι Καλύμνου όπου τον ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

(Η φωτογραφία είναι του Στάθη Κλήμη).