Εκδρομή στη Χάλκη πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 650 ατόμων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει κάθε χρόνο η Dodekanisos Seaways για τα μέλη των κοινωνικών δομών του Δήμου Ρόδου, όπως είναι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων.

Η εκδρομή, που έχει γίνει θεσμός στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας, είχε προορισμό τη Χάλκη, όπου ο δήμαρχος του πανέμορφου νησιού κ. Άγγελος Φραγκάκης, επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους εκδρομείς, παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας, μόλις το πλοίο «Παναγία Σκιαδενή» έδεσε στο λιμάνι του νησιού.

Να σημειωθεί ότι τους εκδρομείς ηλικιωμένους συνόδευαν ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, (κατά κόσμον Βασίλειος Χειμωνέτος με καταγωγή από τη Χάλκη) και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας, ενώ την Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Με την άφιξή τους αρκετοί από τους εκδρομείς επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. πραγματοποιώντας προσκύνημα στη Μονή Αγίου Ιωάννη, αλλά οι περισσότεροι «κατέλαβαν» τα εστιατόρια και τις καφετέριες του νησιού, εικόνα ιδιαίτερα ξεχωριστή, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο τέλος της.

Σύμμαχος των εκδρομέων, πάντως, ήταν ο καλός καιρός, στοιχείο που τους επέτρεψε να διασκεδάσουν και να χορέψουν στην πλατεία του λιμανιού, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας  μ’ επικεφαλής τα μέλη της ομάδας χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου.

Με δήλωσή του, κατά την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη φιλοξενία των ατόμων της τρίτης ηλικίας απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Dodekanisos Seaways κ. Γιώργο Σπανό για την εν γένει κοινωνική προσφορά του, υπενθυμίζοντας ότι είχε στηρίξει ποικιλοτρόπως και στο παρελθόν την πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτρίλλης επισημαίνοντας την κοινωνική αλλά και αναπτυξιακή προσφορά της εταιρείας στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο.