Oμάδα προφορικής ιστορίας πρόκειται να γίνει στη Ρόδο

Oμάδα προφορικής ιστορίας πρόκειται να γίνει στη Ρόδο

Oμάδα προφορικής ιστορίας πρόκειται να γίνει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία, έντονο ενδιαφέρον και δέσμευση για τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας (Ο.Π.Ι.) και στο νησί της Ρόδου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» με συντονίστρια την διακεκριμένη Ιστορικό κ. Τασούλα Βερβενιώτη στον πάντα φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Σταματίου.

Στη σχετική μάλιστα ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής: “Πάνω από 40 άτομα -στην πλειονότητα τους εκπαιδευτικοί- αλλά και πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, παρακολούθησαν τον ενθουσιασμό της και μετείχαμε της γνώσης της, αλλά κυρίως τον βαθύ σεβασμό για την υπόσταση και το βίωμα του κάθε ανθρώπου μέσα στο σύνολο, το οποίο συνθέτει μια ζωντανή Iστορία.

Την iστορία που δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε αποστηθίσει και ούτε πρόκειται να βαθμολογηθούμε γι' αυτήν. Την αληθινή Iστορία των απλών ανθρώπων που διαμόρφωσε τη δική μας ταυτότητα και θα καθορίσει τη σκέψη και το μέλλον μας.

Ευχόμαστε το εγχείρημα να δημιουργήσει και συνέργιες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς στόχος είναι το αρχειακό υλικό που θα παραχθεί να αξιοποιηθεί για τη διάσωση και την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης για γεγονότα, ανθρώπους, ιστορικές περιόδους, μνημεία κ.λπ. που αφορούν στη ιστορία του νησιού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ομάδες προφορικής ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.oralhistorygroups.gr, ή και να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο: 22410-77205”.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου