Ποινή κάθειρξης 24 ετών σε 39χρονο από το Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και φυλάκιση 3 μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 39χρονο Τούρκο κατηγορούμενο για τη μεταφορά 14 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τον εντοπισμό από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στις 7 Νοεμβρίου 2018, βάρκας στην οποία επέβαιναν οι 15 αλλοδαποί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 15 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαντρακίου Ρόδου, ενώ μεταξύ αυτών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος Τούρκος χειριστής της βάρκας που τους μετέφερε.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η δίκη του 39χρονου έγινε προχθές και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα Σταυρούλα Κοιλιά.