Τη συνδρομή της Fraport ζητά ο δήμαρχος της Κω

Να συμβάλλει στην ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω, με την ευκαιρία επέκτασης του αεροδρομίου «Ιπποκράτης», καλεί τη Fraport ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Όπως τονίζει στην σχετική επιστολή του, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με στενή συνεργασία, των στελεχών του εμπορικού και τμήματος marketing της Fraport, με την ομάδα επικοινωνίας και δημιουργικού του Δήμου μας.

Επιπλέον αυτού, στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας ο Δήμαρχος Κω προτείνει στην εταιρεία, να τοποθετηθεί καλλιτεχνική σύνθεση με θέμα τον Ιπποκράτη, στον κόμβο εξόδου που πρόκειται να κατασκευαστεί στην είσοδο του αεροδρομίου.

Ενημερώνει μάλιστα ότι ο Δήμος έχει αναλάβει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να αναβαθμίσει τον μεγάλο κυκλικό κόμβο της Επαρχιακής Οδού που οδηγεί στις τρείς Δημοτικές Κοινότητες της Δ.Ε. Ηρακλειδών και προς αεροδρόμιο.

Παράλληλα, καλεί τη Διοίκηση της Fraport να δει με θετική διάθεση την πρόταση που έχει κατατεθεί για φιλοξενία Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων για μικρά αεροσκάφη, ως δράση που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, θα αναδείξει τις δυνατότητες του αεροδρομίου «Ιπποκράτης» και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας.

H EΠΙΣΤΟΛΗ
“Κύριοι,
Ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο εδραίωσης της Κω ως γενέτειρας του Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, σε αυτή την κατεύθυνση. Εκτιμούμε ότι το αεροδρόμιο “Ιπποκράτης” μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό στοιχείο ανάδειξης και προβολής της Ιπποκρατικής Κω.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με στενή συνεργασία, των στελεχών του εμπορικού και τμήματος marketing της Fraport, με την ομάδα επικοινωνίας και δημιουργικού του Δήμου μας.

Γι’ αυτό το λόγο, παρακαλώ  να μας ορίσετε ημερομηνία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση.

Μεταξύ άλλων, θεωρούμε, βλέποντας τα σχέδια διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τοποθετηθεί καλλιτεχνική σύνθεση στον κόμβο εξόδου, που πρόκειται να κατασκευαστεί (διαμέτρου 19,5 m) με θέμα τον Ιπποκράτη.
Εμείς, ως Δήμος, έχουμε αναλάβει (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) να αναβαθμίσουμε τον μεγάλο κυκλικό κόμβο της επαρχιακής οδού που οδηγεί στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες και προς αεροδρόμιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την αναβάθμιση και ανάδειξη του νησιού μας, σας καλώ να δείτε με θετική διάθεση την πρόταση φιλοξενίας στο αεροδρόμιό μας, Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων για μικρά αεροσκάφη.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια δράση θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, θα αναδείξει τις δυνατότητες του αεροδρομίου “Ιπποκράτης” και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας.

Το παραπάνω θέμα έχει ήδη αναπτύξει σε εσάς ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Μανιάς Βασίλης.
Εν αναμονή των πρωτοβουλιών σας.

Ο Δήμαρχος Κω
Θεοδόσης Α. Νικηταράς”