Αθώος κρίθηκε 47χρονος για πλαστά φορολογικά παραστατικά

Αθώος κρίθηκε 47χρονος για  πλαστά φορολογικά παραστατικά

Αθώος κρίθηκε 47χρονος για πλαστά φορολογικά παραστατικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 47χρονος που κατηγορούνταν ότι κατέθεσε στο δικαστήριο πλαστά φορολογικά παραστατικά, προκειμένου να καταφέρει να εκδοθεί διαταγή πληρωμής ύψους 480.000 ευρώ σε βάρος άλλης εταιρείας και τα οποία θα εισέπραττε η δική του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο 47χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, και σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την κάθε πράξη, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Προχθές το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αλέξη Κούγια, απάλλαξε τον 47χρονο από τις κατηγορίες κρίνοντάς τον αθώο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος φέρονταν ότι την 1η Ιουνίου 2009 κατέθεσε 21 πλαστά παραστατικά (δελτία αποστολής – τιμολόγια) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας, μαζί με αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής σε βάρος άλλης εταιρείας από την οποία και ζητούσε να διαταχθεί να του καταβληθεί (στην εταιρεία του 47χρονου) το χρηματικό ποσό των περίπου 480.000 ευρώ.

Μάλιστα με τον τρόπο αυτό ο 47χρονος κατάφερε να του επιδικαστεί το ποσό αυτό καθώς και επιπλέον το ποσό των 4.800 ευρώ για έξοδα και τόκους.

Ο 47χρονος κατηγορούνταν επίσης ότι εξέδωσε ο ίδιος τα παραστατικά αυτά ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του και συγκεκριμένα έθεσε δυσανάγνωστη μονογραφή στη θέση του τιμολογίου – δελτίου αποστολής με τη σημείωση «ο παραλαβών», ώστε να φαίνεται ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας από την οποία διεκδικούσε τα χρήματα, είχε υπογράψει τα τιμολόγια – δελτία αποστολής και έτσι η απαίτηση του 47χρονου να αποδεικνύεται και εγγράφως.
Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλαστογραφία και απάτη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο