Ελεύθεροι δύο αλλοδαποί που καταδικάστηκαν για κλοπή

Ελεύθεροι δύο αλλοδαποί  που καταδικάστηκαν για κλοπή

Ελεύθεροι δύο αλλοδαποί που καταδικάστηκαν για κλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 390 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι θα αφεθούν με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, οι δύο αλλοδαποί που έχουν καταδικαστεί διότι μαζί με άλλο ένα ακόμα άτομο, κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές τις οποίες φέρονται να είχαν διαπράξει σε Ρόδο και Αθήνα το καλοκαίρι του 2018.

Οι δύο άνδρες προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με την οποία τόσοι οι ίδιοι όσο και ο συγκατηγορούμενος τους (επίσης αλλοδαπός) καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απέρριψε τις αιτήσεις των δύο αλλοδαπών, αλλά αποφάσισε οι εφέσεις τους – ως προς την ποινή που τους έχει επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο- να έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι εφόσον οι δύο αλλοδαποί ασκήσουν εφέσεις θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται πως και τρίτος εκ των κατηγορουμένων, τον Σεπτέμβριο του 2019 προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου καταθέτοντας αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την αίτηση και έτσι ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις αλλοδαποί από την Αλγερία και τη Λιβύη αντίστοιχα, στις 28 Απριλίου 2018 αφαίρεσαν από ημεδαπή ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, στη Ρόδο, στις 23 Ιουνίου αφαίρεσαν από σπίτι αλλοδαπού ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και από τη σύζυγό του ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 18 Ιουνίου 2018 στην Παλιά Πόλη της Ρόδου αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
Στις 25 Ιουνίου στην πλατεία Κύπρου αφαίρεσαν από άλλο σταθμευμένο στην περιοχή όχημα, διάφορα προσωπικά έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, δίπλωμα, διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες κ.α.)

Επίσης στην κατοχή των δραστών σε έρευνα που έγινε στο χώρο όπου διέμεναν στις 28 Ιουνίου 2018 βρέθηκαν διάφορες πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές και άλλα.
Κατά την ίδια έρευνα εντοπίστηκαν και 19 πλαστές ταυτότητες Ιταλίας, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα που δεν ανήκαν στους ιδίους, πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο