Στη φυλακή ο 33χρονος για τις 7 διαρρήξεις που διέπραξε στη Ρόδο

Στη φυλακή ο 33χρονος  για τις 7 διαρρήξεις που διέπραξε στη Ρόδο

Στη φυλακή ο 33χρονος για τις 7 διαρρήξεις που διέπραξε στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος που κατηγορείται για τη διάπραξη επτά διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στα Κοσκινού.

Η σύλληψη του 33χρονου έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Χθες, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Στεφανία Μπέρδη ο 33χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είπε ότι πράγματι διέπραξε τις διαρρήξεις που του καταλογίζονται και διευκρίνισε πως σε μία μόνο από αυτές είχε και συνεργό, ενώ όλες τις υπόλοιπες τις έκανε μόνος του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 33χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά από την αστυνομία, ο 33χρονος μαζί με τον άγνωστο συνεργό του, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής 17 Ιανουαρίου 2020 μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στα Κοσκινού όπου και παραβίασαν τέσσερις επιχειρήσεις, στις τρεις από τις οποίες και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος κατηγορείται ότι διέρρηξε δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ και αφαίρεσε από το πρώτο το ποσό των 115 ευρώ και από το δεύτερο το χρηματικό ποσό των 860 ευρώ και 5 δελτία του τυχερού παιχνιδιού «σκρατς».

Επίσης ο ίδιος φέρεται να διέρρηξε δύο πρατήρια καυσίμων από τα οποία αφαίρεσε τα ποσά των 100 και 650 αντίστοιχα, καθώς και ένα κατάστημα από όπου πήρε το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ. Τέλος, ο 33χρονος κατηγορείται για δύο απόπειρες κλοπής: η μία σε ένα μίνι μάρκετ και η άλλη σε βενζινάδικο από όπου δεν κατάφερε να αφαιρέσει κάτι.

Σημειώνεται πως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση των συγκεντρωθέντων στοιχείων, τις τρεις από αυτές τις περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από επιχειρήσεις, ο 33χρονος τις διέπραξε το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 έως 16 Ιανουαρίου 2020 στη Ρόδο.

Ο 33χρονος δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου 2020, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζεται.

Στην κατοχή του συλληφθέντος και σε χώρο όπου χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» απόκρυψης των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 452 ευρώ και δύο μαχαίρια.Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο