Μικρή «ανάσα» στην αγορά της Ρόδου έδωσε το κρουαζιερόπλοιο «Opera»

Το κρουαζιερόπλοιο "Opera" της εταιρείας MSC κατέπλευσε χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ παρέμεινε έως τις 5 το απόγευμα στο νησί μας, από όπου και επρόκειτο να αναχωρήσει για την πόλη Μεσσίνα της Ιταλίας. 

Το κρουαζιερόπλοιο, με 2.138 επιβάτες και 739 άτομα πλήρωμα, έδωσε μια μικρή "ανάσα" στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης και της Παλιάς Πόλης και όχι μόνο. 

Δεδομένων και των ιδιαίτερα καλών για την εποχή, καιρικών συνθηκών, οι χιλιάδες επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου βρέθηκαν στους δρόμους του νησιού μας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη εκδρομή και με τα τουριστικά λεωφορεία, έξω από την πόλη μας. 
 

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν ακόμη και στη Σωκράτους
Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν ακόμη και στη Σωκράτους


Γεμάτη από σταθμευμένα οχήματα η Παλιά Πόλη
Παρ' όλα αυτά, δεδομένου της έλλειψης αστυνόμευσης και της "συνήθειας" που έχουν καταστηματάρχες και κάτοικοι της Παλιάς Πόλης να εισέρχονται σ’ αυτήν οποτεδήποτε το θελήσουν και να παρκάρουν οπουδήποτε τους βολεύει τους μήνες που δεν αφορούν την τουριστική σεζόν, η χθεσινή εικόνα που αντίκριζε όποιος πραγματοποιούσε βόλτα εντός των τειχών, ήταν απογοητευτική.  

Οχήματα σταθμευμένα παντού, σε κάθε δρόμο και σημείο της Παλιάς Πόλης, και ακόμα χειρότερα, την ώρα που οι επισκέπτες του νησιού μας επιχειρούσαν να εισέλθουν σε αυτήν, να περιηγηθούν ή  και να ψωνίσουν απο τα καταστήματα που άνοιξαν προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν. Εικόνες σχεδόν ντροπιαστικές, που δεν αρμόζουν καμία μέρα του χρόνου, καμία ώρα της μέρας, σε ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως η Μεσαιωνική μας Πόλη. 
 

Το κρουαζιερόπλοιο “Opera” της εταιρείας MSC που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Ρόδου
Το κρουαζιερόπλοιο “Opera” της εταιρείας MSC που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Ρόδου


Οι φωτογραφίες άλλωστε που δημοσιεύει σήμερα “Η Ροδιακή", είναι χαρακτηριστικές για τις εικόνες που αντίκρισαν χθες, οι χιλιάδες επισκέπτες της Παλιάς Πόλης. 

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα για 15 περίπου λεπτά έμεινε η Παλιά Πόλη, λίγο μετά τις 13:30, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες που ήθελαν να ψωνίσουν από τα ανοιχτά καταστήματα.
 

Αυτή την εικόνα αντίκρισαν χθες οι χιλιάδες επισκέπτες της Παλιάς Πόλης
Αυτή την εικόνα αντίκρισαν χθες οι χιλιάδες επισκέπτες της Παλιάς Πόλης