Ελεύθερος με όρους 23χρονος που εμπλέκεται σε ληστεία

Ελεύθερος με όρους 23χρονος που εμπλέκεται σε ληστεία

Ελεύθερος με όρους 23χρονος που εμπλέκεται σε ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες το μεσημέρι για να απολογηθεί και ο 23χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στη ληστεία που έγινε σε βάρος του 21χρονου φίλου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 39χρονος ο οποίος απολογήθηκε προχθές και στη συνέχεια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν το βράδυ στις 22 Ιανουαρίου 2020, οπότε και οι τρεις άνδρες βρίσκονταν όλοι μαζί στο σπίτι του 39χρονου.
Εκεί για άγνωστη αιτία λογομάχησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου όπου και προέβησαν σε καταγγελίες χωρίς όμως τελικά να καταλήξει κάπου όλο αυτό.

Ακολούθως επέστρεψαν στο σπίτι του 39χρονου όπου και πάλι τσακώθηκαν και στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι του 21χρονου όπου, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει, τον εξανάγκασαν με τη βία και του πήραν μία τηλεόραση, μία συσκευή PlayStation, ένα ζευγάρι γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και πέντε φιάλες με αλκοολούχα ποτά.

Ο 21χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στις 22 Ιανουαρίου το μεσημέρι και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο ενώ αναζητούνταν αρχικά ο 23χρονος ο οποίος εντοπίστηκε τελικά στις 23 Ιανουαρίου το απόγευμα.

Σημειώνεται πως τα κλοπιμαία βρέθηκαν μέσα σε μία σακούλα έξω από το σπίτι του 39χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως απολογούμενος ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως ο 21χρονος του έκλεψε 200 ευρώ και διάφορα φάρμακα από συρτάρι του σπιτιού του όπου είχαν βρεθεί για να κάνουν και οι τρεις χρήση ναρκωτικών ουσιών και επειδή δεν του τα έδινε πίσω, ο 21χρονος του είπε να πάρει το PlayStation ως ενέχυρο έως ότου του τα επιστρέψει.

Συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου είναι η κα Ισμήνη Φώκιαλη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο