Δύο θεατρικά έργα φέτος  από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Αρχαγγέλου

Τη δυναμική του παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ρόδου ουσιαστικά, γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Σάββας» το Ερασιτεχνικό Θέατρο Αρχαγγέλου με την εκδήλωση κοπής της πίτας του.

Μια ομάδα, μετεξέλιξη εκείνης με δράση από το 1983 στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αίθωνας», όταν ξεκίνησε ανεβάζοντας το έργο «Για μια καινούρια ζωή» και ακολούθησε «Η αυλή των θαυμάτων» με βραβεία σε διαγωνισμούς ερασιτεχνικών θιάσων στη χώρα μας.

Ο Παναγιώτης Τσακίρης ως σκηνοθέτης της ομάδας, ο Μιχάλης Τσακίρης που υπογράφει τα κείμενα, ο σκηνογράφος Αντώνης Τσακίρης και ο Αντώνης Κολιός, οι μουσικές του οποίου ακούγονται στις παραστάσεις, ήταν παρόντες στην εκδήλωση μαζί φυσικά με όλους τους ερασιτέχνες ηθοποιούς και τους τεχνικούς, που βοηθούν για να πάρει σάρκα και οστά κάθε παράσταση.

Εκεί ήταν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργος Παρδαλός, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζαννετούλης και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Φιλήμονας Χρήστου και Δημήτρης Κόζας. Χαιρετισμό απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.  

Στο ξεκίνημα ο Μιχάλης Τσακίρης αναφέρθηκε στη βοήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, όπως επίσης τον ΔΟΠΑΡ και τον πρώην πρόεδρό του, Στέφανο Κυριαζή στο ξεκίνημα της ομάδας.
Κοντά στην προσπάθεια, όπως σημείωσε, ήταν η εκκλησιαστική επιτροπή Αρχαγγέλου καθώς επίσης και αρκετές επιχειρήσεις ως χορηγοί, αλλά και απλός κόσμος που βοήθησε στο στήσιμο της κάθε παράστασης.

Την πίτα ευλόγησαν ο μητροπολίτης Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος και ο πατέρας Βασίλειος, ενώ ανακοινώθηκε πως μέσα στο 2020 θα ανέβουν άλλες δύο παραστάσεις από την ομάδα, οι «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» και ο «Το βραχιόλι της Μαρίας».

Στο τέλος προβλήθηκε ένα ημίωρο βίντεο με αποσπάσματα από τις παραστάσεις: «Τα προξενιά», «Βάλλουμε τα παιγκιά στις εφτά» και «Για Στέργκος το μωρό, αλλγκιώς γάμος γιοκ».