Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1546 ΦΟΡΕΣ

Αύριο θα συνεχιστεί για τρίτη ημέρα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών της υπόθεσης δολοφονίας και βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση ενός μάρτυρα από τη Ρόδο, ενώ ως γνωστόν έχουν προηγηθεί οι γονείς της άτυχης κοπέλας, ο λιμενικός ο οποίος είχε διερευνήσει την υπόθεση και είχε προχωρήσει στη σύλληψη των κατηγορουμένων και ο ιατροδικαστής Δωδεκανήσου Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Στο μεταξύ για πρώτη φορά η μητέρα του 23χρονου Έλληνα κατηγορούμενου, μίλησε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Star tv και την Τασούλα Παπανικολάου:

«Οι στιγμές για την οικογένειά μου είναι εξαιρετικά δύσκολες. Όχι τώρα που γίνεται η δίκη αλλά εδώ και δεκατέσσερις μήνες. Ως μητέρα στέκομαι δίπλα στο παιδί μου. Ως μητέρα νιώθω τον πόνο της μητέρας της Ελένης. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει μόνο η αλήθεια και ελπίζουμε να αποκαλυφθεί στη δίκη. Μακάρι να μην βρισκόμασταν ποτέ σε αυτή τη θέση κανένας από εμάς» είπε η μητέρα του 23χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα ουδείς από τους δύο κατηγορούμενους έχει αποδεχτεί τα όσα τους καταλογίζονται και ο ένας συνεχίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο.

Ειδικότερα, με δήλωση που έκανε στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης (13 Ιανουαρίου 2020) ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου Ροδίτη, κ. Θεόδωρος Μαντάς, είπε πως ο πελάτης του αποδέχεται ότι είχε ερωτική επαφή με τη συναίνεση της φοιτήτριας και απλή συμμετοχή στην ανθρωποκτονία. Μάλιστα η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει την έκρηξη του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Ιωάννη Τοπαλούδη.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του 21χρονου αλλοδαπού κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ο πελάτης τους αρνείται και τις δύο κατηγορίες και πρόσθεσαν ότι «κατά την ακροαματική διαδικασία θα εξειδικεύσουν τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά».

Υπενθυμίζεται πως για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Ήταν περίπου μεσάνυκτα όταν η άτυχη φοιτήτρια μπήκε στο αυτοκίνητο του Ροδίτη και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι του στη Λίνδο.

Εκεί, οι κατηγορούμενοι φέρονται να θέλησαν να έχουν ερωτική επαφή μαζί της, όμως η 21χρονη αρνήθηκε και τότε την χτύπησαν κάμπτοντας την αντίστασή της. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, και οι δύο άνδρες ικανοποίησαν τις ερωτικές τους ορέξεις χρησιμοποιώντας βία και κάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τις αντιστάσεις της κοπέλας, ενώ στη συνέχεια λόγω της σωματικής και ψυχικής της εξάντλησης την εξανάγκασαν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις για τις οποίες και πάλι η άτυχη κοπέλα προέβαλε αντίσταση. Τότε – σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- οι δύο νεαροί την γρονθοκόπησαν με δύναμη (και οι δύο έκαναν πολεμικές τέχνες), χάνοντας στιγμιαία η 21χρονη τις αισθήσεις της.

Όταν επανήλθε τους είπε ότι επρόκειτο να τους καταγγείλει στην αστυνομία και τότε οι κατηγορούμενοι φέρονται να την χτύπησαν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι της προκαλώντάς της αιμορραγία από τα χτυπήματα αυτά. Ο 23χρονος και ο 21χρονος κατηγορούνται επίσης ότι στη συνέχεια αντί να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, την μετέφεραν στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους και την πέταξαν μέσα στη θάλασσα όπου και η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Η «αντίστροφη» μέτρηση ωστόσο για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ξεκίνησε με την ταυτοποίηση της σορού της 21χρονης Ελένης. Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και ειδικότερα του Γραφείου Ασφαλείας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που ήρθε στο νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αλλά και τη συνδρομή (όπου απαιτήθηκε) της αστυνομίας ξεκίνησε τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, διαδραμάτισαν τα βίντεο που είχαν οι διωκτικές αρχές στη διάθεσή τους και στις οποίες φέρονται να φαίνονται καθαρά οι κατηγορούμενοι και η άτυχη κοπέλα, αλλά και η πορεία που ακολούθησαν από την πόλη της Ρόδου έως το σπίτι στη Λίνδο.

Επίσης η άρση του απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της 21χρονης κοπέλας βοήθησε στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Από εκεί και έπειτα ένα – ένα τα κομμάτια του «παζλ» άρχισαν να συμπληρώνονται με τις καταθέσεις που άρχισαν από τις αρχές Δεκεμβρίου να λαμβάνονται από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο φέρονταν να γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις.

Γρήγορα οι Λιμενικοί «έφθασαν» στους δράστες, τους οποίους και προσήγαγαν στην υπηρεσία αρχικά για απλές καταθέσεις και εν συνεχεία ως υπόπτους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο