Γ. Ζαχαριάδης: Ο Σίμος συγκρούστηκε πολλές φορές με το κράτος των Αθηνών

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Σίμος Παρασκευάς-που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα-δεν ήταν μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά ήταν και σημαντικός τοπικός πολιτικός παράγοντας! Ουσιαστικά, ο Σίμος από τη μεταπολίτευση και μετά, ήταν ο κυρίαρχος στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και πάντοτε με τις θέσεις και τις αποφάσεις του καθοδηγούσε το κόμμα.

Η πολιτική του δραστηριότητα ξεκίνησε από το 1974 όταν πρωτοστάτησε (από πλευράς ΝΔ) στη δημιουργία της παράταξης του Σταύρου Αυγουστάκη την οποία συγκρότησαν υποψήφιοι από όλα τα τότε κόμματα (ΝΔ, Ένωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ και ΕΔΑ) και κέρδισε τις δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος εξελέγη από τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους.

Τοπικιστής (με την καλή έννοια) συγκρούστηκε πολλές φορές με "το Κράτος των Αθηνών" για πολλά θέματα που αφορούσαν τη Ρόδο και δεν δίσταζε να λέει και να γράφει δημόσια την άποψη του και πολλές φορές κόντρα στη Νέα Δημοκρατία! 'Ομως τοπικά δεν γινόταν τίποτα στο κόμμα, χωρίς τις "ευλογίες" του Σίμου.
Στις μεγάλες συγκρούσεις ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας φρόντιζε πάντοτε να μπαίνει στη μέση, ακόμη και όταν οι οπαδοί των δύο κομμάτων έπαιζαν μεταξύ τους ξύλο!

Βέβαια, το χιούμορ του ήταν ανεπανάληπτο. Σε συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ τους έλεγε πάντοτε:
Βρε, ελάτε να βάλουμε κάτω τις δικές μας καταστάσεις των μελών και τις δικές σας και να βρούμε πόσους ...διπλογραμμένους έχουμε...!

Με τον Σίμο ήμασταν καλοί φίλοι από το σχολείο και τις ιδεολογικές μας διαφορές τις λύναμε πάντα με χιούμορ!
Καλό ταξίδι, Σιμόνε (όπως σε φώναζα).
(Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη στη Ρόδο του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή τα Χριστούγεννα του 1974).