Έπαυσε η δίωξη σε δύο τσιγγάνoυς για κλοπή χρυσαφικών στη Ρόδο

Έπαυσε η δίωξη σε δύο τσιγγάνoυς για κλοπή χρυσαφικών στη Ρόδο

Έπαυσε η δίωξη σε δύο τσιγγάνoυς για κλοπή χρυσαφικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1102 ΦΟΡΕΣ

Έπαυσε οριστικά, λόγω παραγραφής από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε δύο Ρομά ηλικίας 43 και 40 ετών, οι οποίες κατηγορούνταν για κλοπές χρυσαφικών και άλλων αντικειμένων από σπίτια της περιοχής μας.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου μετά από έφεση που είχαν ασκήσει κατά της απόφασης που ελήφθη από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο) πριν από δύο χρόνια, με την οποία και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών η κκαθεμία.

Οι Ρομά είχαν συλληφθεί στις 25 Μαΐου 2012 από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ύστερα από έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους είκοσι (20) κομμάτια χρυσών και ασημένιων αντικειμένων (κοσμήματα, νομίσματα κ.α.) τα οποία όπως πρόεκυψε προέρχονται από κλοπές.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν:
• Ένα ζεύγος κλειδιών ειδικά τροποποιημένα ώστε να ταιριάζουν σε κλειδαριές παρόμοιου τύπου
• Δύο (2) τηλεκάρτες που χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα αντικείμενα και τα χρυσαφικά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Απολογούμενες, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως όχι μόνο δεν έκαναν καμία κλοπή αλλά και πως τα κοσμήματα που βρέθηκαν ανήκουν στις ίδιες, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ψεύτικα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ η καθεμία.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Σπύρος Δημητρέλης και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο