Μεγάλες ζημιές υπέστησαν Λίνδος, Κάλαθος και Λάρδος

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν  Λίνδος, Κάλαθος και Λάρδος

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν Λίνδος, Κάλαθος και Λάρδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2109 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλες είναι οι ζημιές σε ορισμένες περιοχές της Ρόδου, από την κακοκαιρία του προηγούμενου διημέρου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία που τις αποτυπώνουν, έργο το οποίο είναι δύσκολο γιατί είναι πολύ μικρός ο αριθμός μηχανικών που διαθέτει η Περιφέρεια για τόσο μεγάλο έργο, λόγω του γνωστού προβλήματος της υποστελέχωσής της. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμα έχουν να διαχειριστούν τις ζημιές των δύο προηγούμενων έντονων φαινομένων που είχαμε σε δύο περιόδους το τελευταίο τρίμηνο και ήρθε και προστέθηκε και αυτή.

Ο δρόμος στην περιοχή των Βληχών
Ο δρόμος στην περιοχή των Βληχών

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, λοιπόν, σε δύο περιοχές από τη Λίνδο και κάτω, Κάλαθο και Λάρδο, έχουμε μεγάλες ζημιές και προσπαθούν τώρα να τις αποτυπώσουν με ακρίβεια για να δουν τι παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν. Μάλιστα, οι ειδικοί τους λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος όγκος νερού που έχει πέσει ιστορικά και δόξα τω Θεώ δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή, όπως είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε τη λύπη του γιατί με αυτές τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτει η Περιφέρεια σε ανθρώπινο δυναμικό, διαδικασίες και χρήματα, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό το μεγάλο βάρος που πέφτει από τα φαινόμενα αυτά διότι υπάρχουν ζημιές, είναι πολύ σημαντικές, και η χώρα είναι χωρίς την ειδική νομοθεσία, χωρίς διαδικασίες ενώ η Περιφέρεια είναι χωρίς ειδική χρηματοδότηση και χωρίς μηχανικούς. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι οι πολίτες θέλουν να φτιαχτούν γρήγορα οι ζημιές αυτές αλλά πρέπει να μπορεί να γίνει αυτό.

Κατολίσθηση σημειώθηκε  στην περιοχή των Πεύκων
Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή των Πεύκων

Για τα φανάρια
Όπως επίσης ανακοινώθηκε, αυτή την περίοδο η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας εκτελεί εργολαβία, με ποσό που είχε καθοριστεί, και μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νεώτερα. Πρόκειται για την εκπόνηση μίας μελέτης για την αλλαγή όλου του συστήματος των φωτεινών σηματοδοτών πάνω στο νησί της Ρόδου. Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει εγκατεστημένος εργολάβος που κάνει τη συντήρησή τους, υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία αυτή και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει πάρει τα μέτρα που ο νόμος επιτρέπει.
Αυτή τη στιγμή, δημοπρατούν άμεσα τον κόμβο της Φανερωμένης μεμονωμένα γιατί εκεί είναι πολύ έντονο το πρόβλημα και παράλληλα ολοκληρώνουν και μία μελέτη για όλους τους κόμβους με τους φωτεινούς σηματοδότες.

Στα “Λοθιάρικα” της Λάρδου
Στα “Λοθιάρικα” της Λάρδου


Είπε, τέλος, ότι περιμένουν με μεγάλη αγωνία αυτό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση κα το Υπουργείο Υποδομών, δηλαδή να αλλάξει το νόμο του 4412. Ο Περιφερειάρχης θύμισε ότι από τότε που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος χρειάζονται ακόμα και δύο χρόνια από την ημέρα που δημοπρατούν ένα έργο μέχρι να έχουν εργολάβο-κάτι το οποίο χαρακτήρισε «φρικτό»- αφού εκτός όλων των άλλων, όταν εγκαθίσταται ο εργολάβος δεν είναι πια επίκαιρη η μελέτη.

Πλημμυρισμένο ακίνητο  στην Κάλαθο
Πλημμυρισμένο ακίνητο στην Κάλαθο

Διαβάστε ακόμη

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος