Δικάζεται για θανατηφόρο τροχαίο που έγινε πριν από 7 χρόνια στη Ρόδο

Δικάζεται για θανατηφόρο τροχαίο  που έγινε πριν από 7 χρόνια στη Ρόδο

Δικάζεται για θανατηφόρο τροχαίο που έγινε πριν από 7 χρόνια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 815 ΦΟΡΕΣ

Το τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια κοντά στον Αρχάγγελο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα και σοβαρά αντίστοιχα, δύο άτομα θα αναβιώσει στις αρχές Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 42χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου είχε συγκρουστεί με όχημα «πλατφόρμα» του στρατού!

Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 48χρονος Ιωάννης Γιορδαμνής συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενώ και ο 42χρονος οδηγός είχε επίσης τραυματιστεί σοβαρά!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε 25 λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι στις 13 Νοεμβρίου 2013, στο 30ό χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, στην αρχή της ευθείας Αρχαγγέλου κοντά στο πρατήριο καυσίμων.

Το αυτοκίνητο με οδηγό τον 42χρονο και συνεπιβάτη τον 48χρονο κινούνταν προς Λίνδο όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Την ώρα εκείνη επί της οδού κινούνταν όχημα του στρατού το οποίο μετέφερε ερπυστριοφόρο άρμα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, πλαγιομετωπική και είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να «σφηνωθεί» από την πλευρά του συνοδηγού κάτω από το μπροστινό μέρος του στρατιωτικού οχήματος! Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες του Ι.Χ.!

Άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου οι οποίοι και επιλήφθηκαν της υπόθεσης, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου στο νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 48χρονου, η είδηση του χαμού του οποίου βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Σε ό,τι αφορά τον 42χρονο οδηγό, νοσηλεύτηκε σοβαρά τραυματισμένος χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.
Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου το οποίο και σχημάτισε τη σχετική δικογραφία με την οποία η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Τον Νοέμβριο του 2016 ο 42χρονος οδηγός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της αφαίρεσης του διπλώματός του για ένα χρόνο.

Κατά της απόφασης αυτής ο 42χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων) στις 10 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο