Στην ανακρίτρια 28χρονος που είχε στην κατοχή του 1 κιλό ηρωίνης

Στην ανακρίτρια 28χρονος που είχε στην κατοχή του 1 κιλό ηρωίνης

Στην ανακρίτρια 28χρονος που είχε στην κατοχή του 1 κιλό ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα το πρωί, 28χρονος από τη Χαλκίδα που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης!

Η σύλληψη του 28χρονου έγινε προχθές το απόγευμα μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο 28χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς του νησιού μας.

Μάλιστα, ο συλληφθείς κινούνταν με ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις μετακινήσεις του ώστε να δυσχεραίνει την παρακολούθηση του.
Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως εκτός από το σπίτι όπου διέμενε, ο 28χρονος διατηρούσε και ένα δεύτερο σε άλλη συνοικία της πόλης της Ρόδου.

Σε αυτή την κατοικία έστησαν «καρτέρι» προχθές στις 7 το απόγευμα οι αστυνομικοί οπότε και είδαν τον 28χρονο να μεταβαίνει εκεί και να μπαίνει στο σπίτι. Νωρίτερα ο ίδιος είχε πάει με το αυτοκίνητο του σε ερημική περιοχή στα Κοσκινού.

Όταν εξήλθε από το σπίτι ο 28χρονος οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στα γεννητικά του όργανα μία σακούλα, η οποία περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 113 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν και το σπίτι από το οποίο εξήλθε ο συλληφθείς, όπου και εντόπισαν μέσα σε καταψύκτη, ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας, μία πλαστική σακούλα με 436 γραμμάρια ηρωίνης, μία δεύτερη με 518 γραμμάρια της ίδιας ουσίας (οι σακούλες έφεραν την ένδειξη «515»), ποσότητα ηρωίνης βάρους 29,9 γραμμαρίων, δύο άδειες συσκευασίες με υπολείμματα με την ένδειξη «512» και «514» αντίστοιχα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι όπου διαμένει ο 28χρονος όπου βρέθηκαν: ένα δισκίο βουπρενορφίνης, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε 0,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλες δύο παρόμοιες συσκευασίες με 0,4 και 0,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και το χρηματικό ποσό των 2.530 ευρώ.

Επίσης, διενεργήθηκε έ-ρευνα και στο σπίτι συγγενικού προσώπου του 28χρονου όμως δεν βρέθηκε εκεί κάτι.

Συνολικά από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους -1.097- γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,4- γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Ναρκωτικό δισκίο
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των -2.895- ευρώ.

Σύμφωνα με τον πίνακα που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εκτιμάται ότι η διάθεση της παραπάνω ποσότητας θα επέφερε έσοδα από 9.000 έως 49.000 ευρώ (ανάλογα με την τιμή πώλησης).

«Εκτελούσα εντολές»
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 28χρονος ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά τα είχε για λογαριασμό άλλου ατόμου, με το οποίο επικοινωνούσε τηλεφωνικά.

Όπως είπε, το άτομο αυτό του έδινε εντολές για το πού, πόσο και πότε θα παρέδιδε τα ναρκωτικά, και με αυτόν ήρθε σε επαφή μέσω τρίτου όταν βρίσκονταν στη φυλακή.
Ο 28χρονος τόνισε πως ουδέποτε έχει συναντηθεί μαζί του και πως το έκανε αυτό προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του, καθώς είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Σε ό,τι αφορά το σπίτι όπου βρίσκονταν τα ναρκωτικά, είπε ότι το χρησιμοποιούσε μόνο για να διαχωρίσει την ηρωίνη σε μικρότερες ποσότητες.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 2.895 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι όπου διαμένει με την οικογένεια του, προέρχεται από δώρα που έκαναν συγγενείς και φίλοι στο παιδί του.
Χθες ο 28χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα Μαρία Κρικοπούλου, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ένοχος για ληστεία
Ο 28χρονος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια όταν εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε Αλβανό, και με την απειλή ενός σουγιά, του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Μάλιστα, για αυτή την υπόθεση τον Απρίλιο του 2019 καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών και επτά μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ο 28χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό πλησίασε τον 22χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και αφού τον χτύπησε προκαλώντας του σωματικές βλάβες με την απειλή ενός σουγιά του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Μετά το περιστατικό, ο αλλοδαπός μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και έκανε καταγγελία και λίγες ώρες αργότερα ο δράστης εντοπίστηκε και προσήχθη στην υπηρεσία.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος είχε διαπράξει και δύο κλοπές και ειδικότερα:

Στις 22.02.2018 αφαίρεσε από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο μια γυναικεία τσάντα που περίεχε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και τιμαλφή και την 1η Μαρτίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα αφαίρεσε από γυναίκα υπήκοο Βουλγαρίας τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και 70 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2019 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 28χρονο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού για ληστεία (φυλάκιση 4 ετών), αντίσταση (φυλάκιση 3 μήνες), παράνομη οπλοφορία (φυλάκιση 6 μηνών) και επικίνδυνη σωματική βλάβη (φυλάκιση 6 μηνών) και τον αθώωσε για την πράξη της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση που επίσης κατηγορούνταν, επιβάλλοντας του συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και επτά μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση του 28χρονου πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης