Συνάντηση εργασίας επάρχου Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Βρεττό Βασίλειο

Συνάντηση εργασίας επάρχου Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Βρεττό Βασίλειο

Συνάντηση εργασίας επάρχου Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Βρεττό Βασίλειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση είχε η Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ.Καλλιόπη Νικολαΐδου με τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Βρεττό Βασίλειο, Υπεύθυνο Αεροδρομίων, στον Αερολιμένα Καρπάθου.

Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες ο Διοικητής του Αεροπορικού αποσπάσματος Καρπάθου κ. Βάσσου Ιωάννης, ο Αερολιμενάρχης Καρπάθου κ. Βασιλειάδης Χρήστος συζητήθηκαν θέματα τα οποία η ΄Επαρχος με το από υπ’ αριθμόν 279/06-02-2020 έγγραφό της είχε ενημερώσει τον κ. Διοικητή της ΥΠΑ κ. Γεώργιο Δριτσάκο και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα:

1) Η αναβάθμιση της εναερίου κυκλοφορίας με την επάνδρωση του Αερολιμένα με ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας. Η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει:
α) Στην ασφαλέστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση της αεροπορικής κίνησης.
β) Στη μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις, και επομένως και στην οικονομική ωφέλεια των εταιρειών, η οποία μπορεί να προεκταθεί και στην οικονομική ωφέλεια των επιβατών.
γ) Στην προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών.
δ) Λόγω της σημαντικότατης γεωγραφικής θέσεως της Καρπάθου και για Εθνικούς λόγους θα συνέφερε μια τέτοια αναβάθμιση, αφού σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διάφορων περιστατικών που σχετίζονται με τέτοια θέματα.

2) H επέκταση της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών θα συμβάλει στην αποφυγή των καθυστερήσεων στις πτήσεις. Είναι συχνό φαινόμενο ότι πολλές φορές υπάρχουν αεροσκάφη στους τροχιοδρόμους σε αναμονή ελευθερώσεως χώρου στην πίστα.

3) Ο κλιματισμός του κτηρίου από το 2017 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και σχολίων από το επιβατικό κοινό ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

4) Διάφορα άλλα κτηριακά προβλήματα.
Ο Υποδιοικητής αφού ξεναγήθηκε από τον κύριο Βασιλειάδη και αφού διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” τα προβλήματα, στη συζήτηση που ακολούθησε ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΥΠΑ σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια. Δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος με τον κλιματισμό καθώς και κάποιες παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τα κτηριακά προβλήματα του χώρου του Αερολιμένα. Πρόθεση από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι να δοθούν λύσεις στα προαναφερθέντα προβλήματα, οι οποίες σε νέα συνάντηση θα ανακοινωθούν.

Η Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, τόνισε ότι και στο αεροδρόμιο της Κάσου υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και ο Υποδιοικητής δεσμεύτηκε ότι η επόμενη συνάντηση θα είναι στο νησί της Κάσου. Για την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά απαιτείται η συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας την οποία η Έπαρχος για το συγκεκριμένο θέμα τη βρήκε στα πρόσωπα του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη Γεωργίου και του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Παππά Ιωάννη.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)